Forsiden
      

Movia og togselskaber får nye køreplaner

Fredag 10. december 2010 kl: 11:56
Af: Mikael Hansen

Flere IC4-tog, nye A-busser og to nye fjernbuslinjer er nogle fa konsekvenserne af det store køreplanskifte på søndag den 12. december

transportnyhederne.dk har i den seneste månedstid flere gange skrevet om de nye køreplaner, som træder i kraft på søndag den 12. december 2010. Alle togselskaber skrifter køreplan og det gør trafikselskabet Movia også for bustrafikken i Østdanmark.

Flere IC4-tog på sporet
DSB's nye køreplan sætter flere IC4-togsæt på sporet, og der indsættes også andre nye tog, bl.a. flere dobbeltdækkertog og nye tog på Grenåbanen. Det betyder flere hurtige tog over hele landet. Samtidig indvier DSB sin nye lounge på Københavns Hovedbanegård for passagerer på DSB 1', og i Odense Banegårdcenter indvies på mandag den 13. december et totalt ombygget billetsalg, hvor skrankerne er smidt ud, der kommer mere selvbetjening og mere individuelle salgsmetoder.
På Øresundstogene, som køres af DSBFirst, bliver der kortere rejsetid til Malmø efter ibrugtagningen af Cititunneln i Malmø.

Øvrige togselskaber
Også Arriva Tog og alle lokalebaner får nye køreplaner. På Sjælland betyder det, at anden fase af det sjællandske regionalnet R-nettet tage si brug både på lokalebanerne og på de regionale buslinjer. R-nettet er et nyt koordineret og højfrekvent trafiknet, som langt mere effektivt end hidtil binder de byerne i Region Sjælland sammen.

Movias busser
Det årlige køreplansskift i Movias busser træder i kraft 12. december. I år er antallet af ændrede køreplaner ekstraordinært stort. Ca. 400 linjer ændres. Det er ikke kun antallet af ændringer, der er exceptionelt stort, også ændringerne på de enkelte linjer er større end normalt.
Mange linjer får ny køreplan med minutjusteringer, mange linjer får ny rute, en del linjer får nyt linjenummer og mange linjer får både minutjusteringer, ny rute og nyt linjenummer.
Der er særligt store ændringer i Gribskov og Frederikssund kommuner. Derudover kommer der 10 nye R-linjer, heraf fire i Nordsjælland. Med de nye R-linjer kommer der flere afgange og bedre korrespondancer til tog. Sidst men ikke mindst får både Køge og Næstved A-busser.

To nye fjernbuslinjer
Odense er endestation for to nye fjernbuslinjer, som oprettes pr. 12. december på privat basis. Den en København-Odense, som drifter af Sims Turisttrafik, den anden er den ny rute 800 mellem Nykøbing Falster og Odense over Langelandsbæltet med færgen Tårs-Spodsbjerg.
Begge ruter starter forsigtigt med få afgange, og ingen af dem har billetsamarbejde med trafikselskaberne eller DSB.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to

Kommentarer til artiklen:
Bus til gårdspladsen
Jeg prøver forgæves at finde siden med bus til gårdspladsen i Frederikssund for ældre personer og folk med et handikap.
Marianne Løvring
Rosenvænget 15 2 tv
3600 Frederikssund
18-03-2015 12:15:20


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst