Forsiden
      

Michelin ruller nye lastvognsdæk ud i nye dimensioner til fjerntransport

Fredag 11. april 2014 kl: 14:24
Af: Redaktionen

Michelins lastvognsdæk Michelin X Line Energy kommer nu i nye dimensioner. De nye dimensioner i serie 80 og 65 supplerer serie 70 og 55, som kom i starten af sidste år. Serie 80 er i handlen, mens serie 65 kommer til september. Den svenske lastbilproducent, Volvo Trucks, har valgt den nye dækserie som originaldæk til flere af sine modeller

Michelin ruller nye lastvognsdæk ud i nye dimensioner til fjerntransport
Med et større udvalg kan Michelin tilbyde flere transportfirmaer fordelene ved Michelin XLineEnergy. I dag er dæk i dimensionerne 315/80 R 22.5 til trækhjul og 385/65 R 22.5 til anhænger blandt de absolut vigtigste dimensioner på eftermarkedet.


De nye dæk sænker omkostningerne for transportfirmaerne, både gennem mindsket brændstofforbrug og længere levetid. 


Ved omfattende test sammenlignet med forgængeren i samme dimensioner har Michelin kunnet vise, at Michelin XLineEnergyi serie 80 og 65 mindsker brændstofforbruget med 0,4 liter pr. 100 km i gennemsnit gennem hele dækkets livscyklus, og at der kan spares op til 0,7 liter pr. 100 km, når dækket er nyt.


Michelin fremhæver, at test gennemført af TÜV SÜD Automotive viser, at ved sammenligning med andre kvalitetsdæk til lastvogne sparer Michelin XLineEnergy i serie 70 og 55 op til 1,84 liter pr. 100 km (7,9 procent) sammenlignet med den mindst brændstofeffektive konkurrent og 1,2 liter pr. 100 km sammenlignet med de fire vigtigste konkurrenter. 


Det betyder, at transportfirmaerne kan mindske driftsomkostningerne med over 12.600 kroner (1.700 euro) pr. år ved at vælge de bedste dækløsninger frem for de mindst brændstofeffektiver konkurrenter.


For transportfirmaerne er det ikke kun lavere brændstofforbrug, der sænker driftsomkostningerne. Det gælder også om at opnå det bedste kilometerresultat. Sammenlignet med dæk i samme dimension fra forrige generation, Michelin X Energy SaverGreen, har Michelin XLine Energyserie 80 og 65 op til 5 procent længere levetid på trækhjulene henholdsvis 14 procent længere levetid for anhængerdæk.


Bedre præstationer 

Michelin XLineEnergyserie 80 og 65 giver bedre præstationer. For eksempel har Michelin XLineEnergy fået 3PMSF-godkendelse (Three Peak Mountain Snow Flake), der er et bevis på dækkets gode greb på snedækkede veje. 


Lavere rullemodstand 

I dimensionen 315/80 R 22.5 ligger dækket i klasse B for rullemodstand, og i 385/65 R 22.5 ligger det i klasse A.
Derudover er Michelin XLineEnergyer det mest lydsvage dæk i sin klasse, 69 decibel for 315/80 R 22.5 og 70 decibel for 385/65 R 22.5.


I tråd med Michelins "flerlivsstrategi" kan de nye dæk regummieres og mønsteropskæres. Fra 2015 bliver det muligt at få Michelin Remix, som giver det regummierede dæk samme præstationer som et nyt dæk.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst