Forsiden
      

Dansk opfindelse kan forhindre højresvingsulykker


Onsdag 16. april 2014 kl: 11:30
Af: Redaktionen

BlindSpot Illuminator er en ny dansk opfindelse, som ventes at kunne forhindre højresvingsulykker forårsaget af busser og lastbiler. Løsningen blev præsenteret for første gang for offentligheden på Trafiksikkerhedsmessen 2014, der fandt sted i sidste uge

Dansk opfindelse kan forhindre højresvingsulykker

Det danske firma Fairwood Innovation har ved hjælp af avanceret teknologi skabt BlindSpot som en enkel løsning mod højresvingsulykker. BlindSpot monteres på lastbilen, og når højre blinklys aktiveres, oplyser BlindSpot meget tydeligt et felt på vejen til højre for bilen og viser cyklister og fodgængere det område, hvor chaufføren har svært ved at se dem.


BlindSpot var på Trafiksikkerhedsmessen monteret på en lastbil, så besøgende ved selvsyn kunne se, hvordan lyset blev aktiveret. Lyset fra BlindSpot er retningsbestemt ned mod kørebanen og oplyser alene det område, hvor chaufføren har blinde vinkler - og hvor det derfor er risikabelt for cyklister at befinde sig, hvis chaufføren skal dreje til højre i sin lastbil.


Håber på politisk interesse
- Vi har set frem til at præsentere BlindSpot for offentligheden. Vi har brugt lang tid på at udvikle produktet, og vi har allerede vist det for en af de store producenter af lastbiler og busser, siger Uffe Uhrenholt, direktør i Fairwood Innovation. Han håber især, at de besøgende politikere på messen får interesse for BlindSpot.


- Vi oplever positiv interesse for produktet blandt lastvognsproducenter og chauffører, men der er ingen tvivl om, at hvis der bliver politisk interesse for, at lastbiler og andre store køretøjer monteres med produkter som BlindSpot, så kan vi hurtigere få et gennembrud, som for alvor kan reducere antallet af højresvingsulykker.


Direktør Mogens Therkelsen fra vognmandsvirksomheden H.P. Therkelsen i Padborg, som leverede den lastbil, der var udstillet på Trafiksikkerhedsmessen 2014 med BlindSpot påmonteret, er meget positiv over for løsningen.


- Vores chauffører udfordres ekstremt meget ved bykørsel. De bliver stressede og er hele tiden agtpågivende over for risikoen for ulykker med de bløde trafikanter. De skal i forvejen orientere sig i seks lovbestemte spejle samt side- og frontruden, før de kan begynde at dreje. Hertil kommer pres fra den øvrige trafik og naturligvis den konstante frygt for ulykker, siger Mogens Therkelsen og fortsætter:
 
- Fordelen ved løsningen er, at vi nu kan vise præcist, hvor de blinde vinkler er, så cyklisterne kan placere sig i chaufførens synsfelt under højresving.
 

Lyset kan ses selv på en sommerdag
- Vi er stolte over at have udviklet en løsning, der er enkel, billig og unik. Vi har knækket koden med at kunne lyse et område op selv på en sommerdag med høj sol. Vores særligt kraftige LED-lys kan meget tydeligt ses, selv når sollyset er skarpest. Til gengæld skruer systemet selv ned for lysstyrken i en sen nattetime, hvor lyset skal være tydeligt, men heller ikke genere den øvrige trafik, siger Uffe Uhrenholt og fortsætter:


- På Trafiksikkerhedsmessen 2014 præsenterede vi BlindSpot som en prototype. Men vi forventer, at produktet er i handlen allerede til sommer. Vores ambition er at nå et prisleje, hvor alle vognmænd kan være med.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst