Forsiden
      

Beredskabsstyrelsen vælger svenske lastbiler

Fredag 13. juni 2014 kl: 14:58
Af: Redaktionen

Beredskabsstyrelsen vælger svenske lastbiler

Beredskabsstyrelsen og Scania Danmark A/S har indgået en to-årig rammeaftale, der betyder, at Scania skal levere lastbiler til Beredskabsstyrelsens brand-, rednings- og logistikopgaver. Den nye rammeaftale dækker Beredskabsstyrelsen egen løbende udskiftning af sin vognpark på ca. 300 tunge lastbiler. Derudover er Forsvaret og 92 kommunale brand- og redningsberedskaber dækket af rammeaftalen

Beredskabsstyrelsen vælger svenske lastbiler
For de kommunale beredskaber vil indkøb på den nye rammeaftale forenkle indkøbsprocessen betydeligt, da alternativet vil være at sætte en udbudsrunde i gang for hvert enkelt køretøj, hvilket er ressourcekrævende for både køber og leverandører.


Modulsystem med få komponenter giver mange muligheder
Beredskabsstyrelsens rammeaftale med Scania dækker indkøb af køretøjer til et bredt udvalg af beredskabets mange brand-, rednings- og logistikopgaver. Det gælder både traditionelle automobilsprøjter og tankvogne samt mere fleksible hejseladsbiler til kørsel med mange forskellige typer opbygninger.


Rammeaftalen omfatter Scania lastbiler, der kan bygges præcis til det aktuelle anvendelsesområde takket være Scanias modulsystem, hvor et forholdsvis lille antal standardkomponenter kan kombineres på et stort antal forskellige måder. Chassiset kan således leveres med to, tre og fire aksler samt træk på én, to, tre eller fire aksler.


Mandskabsførerhus
Aftalen dækker Scania P- og G-serie lastbiler med henholdsvist lavt og mellemhøjt placeret førerhus - blandt andet Scania's fabriksbyggede fire-dørs CrewCab mandskabsførerhus helt i stål, der i kraft af omfattende korrosionsbehandling sikrer lang levetid. 


Scania-lastbilerne bliver leveret med fem- elller seks-cylindrede rækkemotorer fra 250 til 490 hk i kombination med enten automatgear eller manuelle gearkasser med fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem.


Ud over levering af lastbilerne skal Scania bidrage med instruktion og efteruddannelse af Beredskabsstyrelsen medarbejdere samt levere reservedele og forskellige serviceydelser. 


I rammeaftalen har Beredskabsstyrelsen desuden indgået kontrakt med hollandske Ziegler Firefighting Equipment, der er repræsenteret i Danmark af GVK Brandmateriel ApS i Gråsten for leverance af komplette rednings- og tankopbygninger til Scania-chassiserne. 


Ziegler har i dag har et tæt samarbejde med Scania og stor erfaring i at bygge redningskøretøjer på Scania's chassiser.


Kommunal tilfredshed
På kommunalt niveau glæder man sig over det tætte samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen og Scania.


- Rammeaftalen vil give store administrative lettelser for de enkelte beredskaber, for med aftalen slipper vi for at sende hvert enkelt indkøb i udbud, siger beredskabschef Sven Urban Hansen fra Sorø Brandvæsen. 


Han har siddet med i den arbejdsgruppe under Beredskabsstyrelsen, der har fastlagt kravspecifikationerne i aftalen.


- Vi har stillet krav om høj sikkerhed for brandfolkene, fleksibilitet i chassisspecifikationerne samt let adgang til et effektivt servicenetværk. Alle punkter opfylder Scania, så jeg er overbevist om, at rammeaftalen er en fordel for alle parter. Her i Sorø er vi i hvert fald godt tilfredse med de Scania brandkøretøjer vi råder over, siger Sven Urban Hansen.


Beredskabsstyrelsen vil i den nærmeste fremtid også indgå aftale med leverandører omkring levering og montering af blandt andet hejselad. For at opnå størst mulig fleksibilitet og hensyn til lokale ønsker kan de kommunale beredskaber ifølge rammeaftalen desuden indkøbe Scania-chassiser og selv vælge anden leverandør af opbygningen uden om rammeaftalen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst