Forsiden
      

Anden gang var lykkens gang for vinderen af chaufførkonkurrence

Mandag 1. september 2014 kl: 12:17
Af: Redaktionen

Det blev den 32-årige chauffør og vognmand, Lars Søndergård fra Aale ved Tørring i Midtjylland, der i weekenden vandt Scanias chaufførkonkurrnce 'Young European Truck Driver', hvor det gælder om at være trafiksikker og kunne økonomisk kørsel med lastbil

Anden gang var lykkens gang for vinderen af chaufførkonkurrence
Lars Søndergård vandt foran lastbilchaufførerne Daniel Jordan fra Slagelse, der kører for Arla Foods, og Simon H. Nielsen fra Allingåbro på Djursland, der kører for Post Danmark i Risskov. 


I finalen, som blev afviklet i forbindelse med Ishøj Truck Show hos Scania i Ishøj i weekenden, dystede i alt otte finalister i forskellige lastbilrelaterede discipliner som manøvre- og økonomikørsel, lastsikring, teknisk øvelse samt førstehjælp.


Lars Søndergård vandt på topplaceringer i økonomikørsel, surringsøvelse og teknisk øvelse, mens det blev til gode placeringer i henholdsvis manøvrekørsel og førstehjælp. 


Daniel Jordans andenplads blev grundlagt på gode placeringer i de fleste discipliner, mens Simon H. Nielsens tredjeplads kom i hus på sejr i manøvrekørslen samt stabile præstationer i de fleste andre discipliner. 


I alt otte finaledeltagere - chauffører under 35 år - havde kvalificeret sig til den danske finale i Young European Truck Driver gennem en række udtagelseskonkurrencer hos de lokale Scania-forhandlere over hele Danmark i løbet af foråret.






Det var 2. gang, at Lars Søndergård deltog i Young European Truck Driver. I 2012 sluttede han på en andenplads. Som dansk vinder skal Lars Søndergård til næste forår repræsentere Danmark i den europæiske finale på Scania-fabrikken i Södertäljehvor han skal køre mod 25 lastbilchauffører fra andre europæiske lande. 
Vinderen kan køre hjem med en ny Scania-trækker ti en værdig af 750.000 kroner.




Young European Truck Driver afvikles parallelt i 26 europæiske lande. Med konkurrencen sætter Scania fokus på chaufføren som den absolut vigtigste person, når det gælder trafiksikkerhed og økonomisk kørsel med lastbil.
Chaufførkonkurrencen indgår i Scanias globale trafiksikkerhedsarbejde og arrangeres i samarbejde med EU-Kommissionen og med blandt andre Michelin, vognmandsorganisationen Dansk Transport & Logistik (DTL), trailerproducenten Schmitz Cargobull, kameraproducenten Orlaco samt Scania Lastbilforsikring som partnere i Danmark.
Det er sjette gang, at Scania arrangerer Young European Truck Driver, som siden 2003 har tiltrukket over 75.000 sikkerheds- og miljøbevidste lastbilchauffører.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt
- Marts bød på 343 nye lastbiler over 16 ton
- Forhandler af vare- og lastbiler runder 75 år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst