Forsiden
      

Slagelse Transportcenter outsourcer værkstedsdrift til Scania

Søndag 7. september 2014 kl: 23:09
Af: Redaktionen

Bedre driftsøkonomi, større driftssikkerhed og højere effektivitet. Argumenterne for at outsource værkstedsdriften og koncentrere sig om virksomhedens primære transport-aktiviteter stod i kø for Slagelse Transportcenter, da der blev sat fokus på strategien for vedligeholdelse og reparation af det rullende materiel

Slagelse Transportcenter outsourcer værkstedsdrift til Scania
Slagelse Transportcenter A/S har i over 30 år haft succes som fragtvirksomhed på Midt- og Vestsjælland. Siden etableringen i 1982 er virksomheden vokset fra én lastbil til i dag at råde over ca. 130 enheder fordelt på ca. 65 trækkende enheder i alle størrelser samt ca. 65 påhængskøretøjer af forskellige typer. I takt med udvidelsen af vognparken udbyggede Slagelse Transportcenter også sit eget værksted til ca. 360 kvadratmeter og seks medarbejdere.


- Vi har hidtil satset på selv at vedligeholde og reparere alt vores rullende materiel - fra lastbiler og varevogne til sættevogne, gaffeltrucks og elektriske løftevogne. I foråret tog vi denne strategi op til revision for at se, om outsourcing af værkstedsdriften kunne være en fordel for os, siger direktør Jens-Ole Larsen fra Slagelse Transportcenter og fortsætter:


- Langt størstedelen af vores lastbiler er Scania, som vi tidligere i år tegnede faste vedligeholdelsesaftaler for hos Scania i Sorø. I tæt dialog med Scania fandt vi ud af, at de kunne påtage sig det tekniske ansvar for stort hele vognparken til en konkurrencedygtig pris. Ved at outsource værkstedsdriften kunne vi både opnå bedre driftsøkonomi og større driftssikkerhed for vognparken samt højere effektivitet i vores kerneforretning.


Jens-Ole Larsen forklarer videre, at han samtidig har besluttet at outsource vedligeholdelse og reparation af transportvirksomhedens elektriske løftevogne, gaffeltrucks, varevogne mm. til andre eksterne leverandører.


Værksted bliver til koldhal
Når lukningen af værkstedet inklusiv overførsel af reservedelslager med videre til Scania er gennemført, bliver værkstedet ombygget til koldhal, så de ekstra kvadratmeter kan udnyttes til større lagerkapacitet.


- Vi har besluttet at effektivisere driften ved at trække vores Kalundborg-afdeling hjem til Slagelse. På den måde fører beslutningen om at lukke værkstedet også til en styrkelse af kerneforretningen, siger Jens-Ole Larsen.


Medarbejdere følger med til Scania
- Vi er stolte over, at Slagelse Transportcenter har valgt at lade os overtage værkstedsdriften for deres lastbiler og påhængskøretøjer. Samtidig er vi glade for, at vi har kunnet tilbyde ansættelse til de medarbejdere, der ønskede at flytte med til Sorø, siger servicesælger Ernst Larsen fra Scania i Sorø.
- Vi har tidligere kortlagt hele vognparkens vedligeholdelses- og reparationsbehov i forbindelse med indgåelsen af vedligeholdelsesaftalerne for Slagelse Transportcenters Scania-lastbiler først på året. Ved at overtage hele værkstedsdriften kan vi yderligere reducere driftsomkostningerne for Slagelse Transportcenter til gavn for begge parter, siger Ernst Larsen videre.


Ni nye lastbiler
Ud over at overtage værkstedsdriften styrker Scania også samarbejdet i kraft af en større levering af nye lastbiler til Slagelse Transportcenter. I løbet af kort tid leveres seks nye Scania P 250 forvogne til distributionskørsel samt tre Scania G 450 sættevognstrækkere til kørsel med blandt andet modulvogntog mellem Danske Fragtmænds terminaler.


De nye lastbiler leveres alle efter det såkaldte Ecolution by Scania-koncept, hvor lastbilerne er optimeret til lavest mulige brændstofforbrug.
- Ud over den optimale specifikation med optimal motorstørrelse og bagtøjsudveksling, spoilerudrustning, dæk med lav rullemodstand med videre omfatter Ecolution by Scania-konceptet også undervisning og efterfølgende coaching af chaufførerne i brændstoføkonomisk kørsel på Scania Driver Academy, siger salgschef Keld Nielsen fra Scania i Sorø.







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst