Forsiden
      

Smågrisene kører i fire dæk

Mandag 22. september 2014 kl: 09:54
Af: Redaktionen

HMK Bilcon, der er en af de førende leverandør af vægtoptimerede transportløsninger opbygget i aluminium, har leveret Danmarks første SPF-trailer til grisetransport i fire dæk til Nordjysk Smågrisesalg. Hidtil er transporter af SPF-grise foregået i tre dæk. Det fjerde dæk betyder, at der bliver plads til 33 procent flere grise

Smågrisene kører i fire dæk
Totalvægten på vogntoget øges fra 40 ton på en traditionel tre-dækker til 50 ton på fire-dækkeren, som derfor forudsætter en ekstra aksel på vogntoget.
 

De 33 procent flere grise giver dermed Nordjysk Smågrisesalg mulighed for at yde kunderne endnu bedre service, da flere transporter fremover kan klares med ét besøg og i én arbejdsgang.


- Vi er meget tilfredse med den nye trailer. Vi synes, at der er en meget flot finish på traileren og det bemærker andre også, når de ser den. Den er blevet dyrlægegodkendt af SPF-sundhedsstyringen under Landbrug og Fødevarer, der ikke havde kritiske bemærkninger, men derimod roste traileren for flere fine løsninger som blandt andet konstruktionen af lufttilførslen, siger Christian Grishauge fra Nordjysk Smågrisesalg.


Konstruktionen er opbygget med en lukket kasse af glasfiber, mens dækkene og skillerum er af aluminium. Der er udviklet et forbedret ventilationssystem, som sikrer en bedre fordeling af luften, så smågrisene har det godt under transporten. Traileren kan desuden opvarmes til 20 grader i den kolde tid. Smågrisene har også adgang til vand, så traileren fuldtud lever op til regelsættet for transport af SPF-smågrise over 8 timer.


Traileren har indbygget vægt svarende til en brovægt. Hertil kommer, at chaufføren har en bærbar PC med internetadgang til prisnoteringen, så sælgeren omgående kan få sin afregning og køberen får fakturaen, når den sidste gris er gået ind i stalden. Endelig er traileren forsynet med højttryksrenser og to fyr til opvarmning af vand, så traileren kan rengøres med varmt vand blandt andet af hensyn til hygiejnereglerne ved transport af SPF-smågrise.


- Det er altid tilfredsstillende for os at være med til at udvikle helt nye løsninger sammen med kunderne. Ikke mindst i et tilfælde som her, hvor vi skaber en transportløsning med store forretningsmæssige fordele, der giver vores kunde mulighed for at forbedre driftsøkonomien og samtidig levere bedre service. Vi forventer os meget af dette nye forretningsområde, siger salgschef Peter S. Andersen fra HMK Bilcon.


Kort om SPF
  • SPF betyder Specific Pathogen Free, som er produktion af grise, der er fri for bestemte smitstoffer (almindelig lungesyge, ondartet lungesyge, smitsom nysesyge og svinedysenteri) samt lus og skab. 
  • Ved transport forudsætter det, at det foregår i et lukket miljø. Luften til ventilation under transporten renses af to filtre, der opfanger bakterier og vira. 
  • SPF-Sundhedsstyringen under Landbrug og Fødevarer styrer og udvikler SPF-systemet. De godkender også vognmænd og lastbiler, der skal transportere SPF-smågrise.


 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst