Forsiden
      

Transportvirksomhed bestiller 11 DAF'er

Fredag 24. oktober 2014 kl: 09:52
Af: Jesper Christensen

DAF Trucks Danmark A/S har netop leveret fem lastvogne af typen XF Euro 6 til Dantra med hovedkontor i Hjøllund. Det er de første i en serie på 11, hvoraf to erstatter eksisterende biler, mens de resterende ni går til en nettoudvidelse af koncernens bilflåde i ind- og udland

Transportvirksomhed bestiller 11 DAF'er
- DAF forventer, at både drivline, aksler og motor på bilerne kan gå 1,6 millioner kilometer, og det dækker vores behov, siger Kenneth Jensen, der er administrerende direktør og koncernchef hos Dantra A/S.


Ordren på de 11 nye trækkere omfatter modellen XF Euro 6 Space Cab med 460 hk, som ud over at være miljøvenlig byder på en række nye egenskaber. Bilerne leveres i Dantras røde farve og med en lang liste af ekstraudstyr, som især bidrager til højere sikkerhed - herunder røde sikkerhedsseler, airbag, håndfrie telefoninstallationer, alkohollåse, frontkameraer, komplet ADR, DAF Night Lock, tolvtrins automatgearkasser samt hastighedsbegrænsning på 85 km/t.


Dantra har siden 1971 kørt med DAF, som længe har været det primære bilmærke i flåden. Koncernen var også først i Skandinavien til at indregistrere en DAF XF Euro 6, og nu følges den første ordre altså op med en ny og større.


- Efter at have testkørt XF Euro 6 igennem et år besluttede vi at udvide flåden, da vi fik behov for yderligere biler. Valget faldt på flere DAF XF'ere, fordi modellen scorer højt på både pris, driftsøkonomi og kvalitet. Samtidig er det imponerende, at DAF med den nye XF har præsteret at lancere en 90 procent nyudviklet bil nærmest uden børnesygdomme, siger Kenneth Jensen.


Bilerne er designet til tankvognskørsel og opbygges hos Truckcenter A/S i Hjøllund. De vil gennem servicekontrakter blive vedligeholdt af Truckcenters afdelinger i Hjøllund, Padborg og Malmø. Dækkene er leveret af Michelin.


Fakta om Dantra
  • Dantra er med sine over 100 vogntog blandt Nordeuropas førende udbydere af tanklogistik.
  • Koncernen, der er grundlagt i 1920, består af transportvirksomhederne Dantra A/S (Danmark), Dantra AB (Sverige), Dantra GmbH (Tyskland) og DT Transport Baltic UAB (Litauen). 
  • Dantra beskæftiger samlet omkring 150 medarbejdere og har hovedkontor i Hjøllund, der ligger ved Rute 13 - den nord-sydgående landevej op gennem Jylland.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst