Forsiden
      

Volvo Trucks blev Nordens største lastbilmærke i 2014

Torsdag 15. januar 2015 kl: 20:28
Af: Redaktionen

Volvo Trucks blev sidste års største lastbilmærke over 16 ton på det nordiske marked - Danmark, Finland, Norge og Sverige - med en markedsandel på 39,8 procent

Ud af i alt 13.984 solgte biler over 16 tons i de nordiske lande var 5.569 af mærket Volvo. Nye lastbilmodeller og fremtidsorienterede tiltag, der blev markedsført på en helt ny måde, løftede ifølge Volvo Trucks salget og leverancerne


- Jeg er utrolig tilfreds med resultatet, som jeg tror, har adskillige årsager. Dels har vi et utrolig stærkt forhandlernet, som har udført et godt stykke arbejde på alle markeder. Der er også blevet taget rigtig godt imod vores nye produktfamilie i hele Norden og vi kan tilbyde en lastbilmodel til alle typer transportopgaver. Det gør, at vi er et godt alternativ for en stor del af markedet, siger Hans Börjesson, der er ansvarlig for det nordiske marked hos Volvo Trucks.


Volvo har introduceret flere højt profilerede nyheder i løbet af 2014 - eksempelvis en gearkasse med dobbeltkobling til tunge lastvogne (I-Shift Dual Clutch) og Volvo Dynamisk Styring, som gør styringen meget lettere og mere præcis. I september introduceredes kollisionsadvarsel med nødbremse som standard uden merpris i de to og tre-akslede Volvo FH. Systemet er et avanceret nødbremsesystem, som også indeholder tidlig kollisionsadvarsel. 


Fra november i år bliver det lovpligtigt med et nødbremsesystem i nye køretøjer.


- Vores mål er at lancere innovationer, der giver en klar merværdi. Et eksempel er Volvo Dynamisk Styring (VDS), som gør styringen lettere og dermed bidrager til at forebygge og lindre smerter i nakke og skuldre, siger Hans Börjesson.


En stor del af markedsføringen er sket ved hjælp af online film, hvor filmen The Epic Split skiller sig ud. I filmen, der har haft over 76 millioner visninger på YouTube, går skuespilleren Jean-Claude Van Damme i split i mellem to Volvo FM-lastvogne for at demonstrere, hvor præcis netop Volvo Dynamisk Styring er.


- Filmene har virkelig haft stor betydning, og vi kan se, at lastbilkunder i hele Europa viser en øget interesse for Volvo, når de skal ud at investere i nye køretøjer. I de nordiske lande, hvor vi allerede har en høj markedsandel, hjælper det os også til at vække unge menneskers interessere for lastbilbranchen og et job hos os, siger Hans Börjesson.



Land



Antal solgte lastbiler >16 t



Heraf Volvo



Markedsandel



Danmark



3.286



1.080



32,9 %



Sverige



4.711



2.083



44,2 %



Norge



4.034



1.666



41,3 %



Finland



1.953



   740



37,9 %



Totalt



13.984



5.569



39,8 %







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst