Forsiden
      

Volvo Trucks kobler sig til kvalitetspris

Mandag 19. januar 2015 kl: 11:25
Af: Redaktionen

For andet år i træk har Volvo Trucks modtaget den prestigefyldte europæiske pris, Quality Innovation of the Year. Volvo Trucks får prisen for sin nye gearkasse, I-Shift Dual Clutch, som frem for alt gør chaufførens arbejde lettere og sikrere

- I-Shift Dual Clutch er en produktinnovation, som er ny for branchen, og som indeholder parametre til forbedring af forhold for såvel chauffører og transportvirksomheder som fragtmænd og samfundet, siger Matti Kaulio, der er lektor i Industriel Økonomi på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) og repræsentant for det svenske SIQ (Institutet för Kvalitetsutveckling) i ekspertpanelet, som valgte året prismodtager.


Bag Quality Innovation of the Year står foruden SIQ også kvalitetsinstitutter i flere andre europæiske lande. 2014-priserne bliver uddelt af Ungarns præsident János Áder ved en ceremoni i Budapest 19. januar.


Innovationer med kundefordele 
- Det er naturligvis fantastisk, at vores udviklingsarbejde igen belønnes på denne måde. Vi arbejder systematisk på at udvikle nye løsninger med klare fordele for kunder og chauffører, og modtagelsen af I-Shift Dual Clutch  har virkelig oversteget vores forventninger. At vi så derudover får Quality Innovation of the Year Award er yderligere en bekræftelse på, at vores fokus ligger på det rigtige sted, siger Hayder Wokil, der er kvalitetschef hos Volvo Trucks. 


Volvo Trucks først i verden
I-Shift Dual Clutch en automatiseret manuel gearkasse med dobbeltkobling. Med denne løsning taber lastvognen hverken fart eller kraft ved gearskift og får en effektiv og jævn kørsel. Denne type gearkasse blev oprindelig udviklet til sportsbiler og anvendes også inden for personvognsindustrien. Volvo Trucks er den første i verden til at anvende teknikken i tunge køretøjer.  


I 2013 fik Volvo Trucks Quality Innovation of the Year for sit styresystem - Volvo Dynamic Steering - som har fået stor opmærksomhed.


Fakta om Quality Innovation of the Year Award:
  • Quality Innovation of the Year er en pris, som uddeles en gang om året til virksomheder, organisationer eller enkeltpersoner, som er kommet med nyudviklinger, der har en tydelig forbindelse til gennemtænkt systematik i sit arbejde og baseret på klart definerede kundebehov.
  • Bag prisen Quality Innovation of the Year, som blev introduceret i 2007 i Finland, står i dag kvalitetsfremmende fonde i Sverige, Finland, Estland, Letland, Tjekkiet og Ungarn. Ambitionen er, at prisen skal udvikles yderligere til at omfatte flere lande.

Eksperpanelets udtalelse om I-Shift Dual Clutch:
  • Volvo Trucks' I-Shift Dual Clutch er et eksempel på en produktudvikling, hvor en eksisterende løsning, der tidligere har været anvendt i sportsbiler, videreudvikles og integreres med den eksisterende gearkasseteknologi i lastvogne. Fordelene ved denne produktudvikling er, at den gør det muligt at skifte gear uden afbrud i kraftoverførslen. Lastvognen taber dermed ikke fart ved gearskiftet. Produktet er en innovation, som er ny i branchen, og som har stort potentiale til at forbedre produktparametre såsom bedre kørbarhed, jævnere kørsel, mere varsom håndtering af lasten, mere behageligt arbejdsmiljø, energiforbrug og transporteffektivitet. Parametre som har indflydelse på såvel chauffører og transportvirksomheder som fragtmænd og samfundet.






























I-Shift Dual Clutch er Volvo Trucks' nye gearkasse med dobbeltkobling. Den fungerer som beskrevet på illustrationen.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst