Forsiden
      

Volkswagen er klar med fjerde Caddy-generation

Fredag 6. februar 2015 kl: 11:40
Af: Redaktionen

I løbet af 11 år er der blevet blevet solgt over 1,5 millioner eksemplarer af VW's Caddy, der både kan fås som personbil og varebil. Nu er den tyske bilproducent klar med fjerde generation af Caddy'en med raffinerede motorer og innovative sikkerhedssystemer

Volkswagen er klar med fjerde Caddy-generation
Caddy har gennem årene været værdsat af alle typer fra håndværkere over budchauffører til privatpersoner. Køreglæde, rummelighed, funktionalitet og pålidelighed har gjort Caddy til en populær model blandt de lette varevogne og MPV'er til persontransport.


Med den nye Caddy følger en række systemer, der kan leveres med bilen. Det kan eksempelvis være et bakkamera eller med Park Assist, der automatiserer parallelparkering eller situationer, hvor der parkeres vinkelret på kørselsretningen.


Den nye Caddy fås også med en række nye assistent- og sikkerhedssystemer, der beskytter og hjælper føreren i forskellige kørselssituationer. Det gælder eksempelvis områdeovervågningssystemet Front Assist, der har City Emergency Brake integreret. Hvis føreren overser en bil, en fodgænger eller en anden forhindring forude, aktiveres bremserne automatisk ved hastigheder på op til 30 km/t.


Den nye Caddy er eksempelvis udstyret med et multikollisionsbremse-system, der automatisk holder bremserne efter en kollision, hvis føreren ikke længere selv er i stand til det, således at risikoen for følgekollisioner bliver minimeret.


Caddy kan også fås med Light Assist, der varierer og optimerer forlygternes lys, alt efter den givne kørselssituation, eller træthedsregistrering, der registrerer symptomer på træthed og anbefaler chaufføren at tage en pause. Caddy tilbydes også med adaptiv fartpilot, der er aktiv ved hastigheder fra 0 til 160 km/t (med manuel gearkasse: 30-160 km/t) og som via radarsensorer hele tiden tilpasser hastigheder til det forankørende køretøj. I versioner med DSG-gear kan den adaptive fartpilot bremse bilen helt ned - eksempelvis hvis der er kødannelse.


Den nye Caddy fåes med forskellige diesel- og benzin-motorer, der lever op til de nyeste miljø-krav. Der er fire 2-liters TDI-dieselmotorer, der yder fra 75 til 150 hk, hvor den mest brændstoføkomoniske version er Caddy BlueMotion, der kører over 25 km/l ved blandet kørsel og som er udviklet med transportopgaver i byerne for øje.

På benzin-området er der tre TSI-benzinmotorer henholdsvis 1,2 TSI med 84 hk, 1,4 TSI med 125 hk og en nyudviklet 1,0 TSI med 102 hk.


Den nye Caddy forventes markedsført i Danmark i løbet af efteråret.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst