Forsiden
      

Lastvognsforhandler har solgt fem blokvognstrækkere på få måneder

Tirsdag 17. februar 2015 kl: 12:02
Af: Redaktionen

Volvo Trucks' topmodel Volvo FH16 med 750 hk er efterspurgt som blokvognstrækker i entreprenørbranchen. Lastbilen er udstyret med den største motor i Volvos motorprogram og kan transporterer tungt gods, der bringer totalvægten på vogntoget op på 200 ton. Titan Lastbiler i Holbæk har inden for få måneder solgt fem blokvognstrækkere til fem forskellige kunder

Lastvognsforhandler har solgt fem blokvognstrækkere på få måneder
Salgschef Peter Hansen fra Titan Lastbiler i Holbæk, afdelingsleder Jesper Thorning og chauffør Erling Olsen fra DSV Transport.
En af kunderne er DSV Transport A/S, der har investeret i en ny Volvo FH16 med 750 hestekræfter, som skal fungere som blokvognstrækker for virksomheden ved større anlægsarbejder på Sjælland. Den nye lastbil skal hovedsageligt transportere tunge kraner- og piloteringsmaskiner mellem byggepladser på Sjælland. Piloteringsmaskinerne bruges til at banke pæle i jorden under anlægsarbejde med eksempelvis udvidelse af broer, motorvejsnettet, nye broer og højhastighedsbanen mellem København og Ringsted.


Euro 6-motoren i den nye lastbil har et drejningsmoment på 3.550 Nm mellem 950 til 1.400 o/min. Motoren får sammen med gearing og Volvo's automatiske gearkasse I-Shift med blokvognssoftware lastbilen til at sætte blødt i gang, når chaufføren træder på speederen.


Jesper Thorning, der er afdelingsleder for Blokvogne Øst i DSV Transport, forklarer, at transportvirksomhedens krav til blokvognstrækkere først og fremmest er driftsikkerhed.


- Investeringen er stor, og det koster mange penge at holde stille. Vi har af trafiksikkerhedsmæssige grunde tillige valgt ACC på lastbilen - Volvos intelligente fartpilot, som holder konstant afstand til forankørende uanset hastigheden, siger Jesper Thorning.


Han er tidligere blokvognschauffør og ved, hvad der kræves for en vellykket transport. Han er i øjenhøjde med chauffører og kunder, når DSV Transport planlægger, forbereder og udfører specialtransporter. Er der knaphed på erfarne blokvognschauffører, kan han selv springe op i førerhuset og klare udfordringen. Det skaber naturlig respekt blandt kunder og kollegaer.


DSV Transport ønsker at eje så få lastbiler som muligt for i stedet at samarbejde med eksterne vognmænd, men med den nye Volvo FH16 blokvognstrækker har man gjort en undtagelse.  Opbygningen kræver en stor investering, og den har DSV Transport valgt selv at foretage. 


Med ejerskabet af den nye Volvo får vi god føling med markedet, samtidig med at vi opnår god fleksibilitet over for kunderne, siger Jesper Thorning.

Den nye Volvo FH16 med 750 hk transporterer en gravemaskine fra Vindinge til Vallensbæk på Sjælland.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst