Forsiden
      

520 heste viser Vejen frem

Onsdag 25. februar 2015 kl: 12:50
Af: Redaktionen

Vognmand Torben Hansen fra Vejen har fået en ny tre-akslet Scania-trækker, som med høj sikkerhed vil kunne trække opmærksomhed. Der er tale om en Scania R520 6x2/4 en motor på 520 heste, et maksimalt drejningsmoment på 2.700 NM og med en ekstra styrende aksel

520 heste viser Vejen frem
Den nye trækker er leveret med en 12-trins opticruise-gearkasse, der klarer gearskiftene uden hjælp fra chaufføren via en koblingspedal. 


Trækkerens førerhus er et Highline-førerhus med luksus sæder, integreret mikrofon for bluetooth-telefonforbindelse, så chaufføren kan se kontakterne fra sin telefonen i instrumentpanelet. Førerhuset har også klimaanlæg, køleskab, termoruder, fjernbetjent centrallås og kaffemaskine.


Torben Hansen har valgt at få sin nye trækker leveret med Scanias retardere med et maksimalt bremsemoment på 3.500 Nm. Dertil kommer Scanias ACC (adaptive cruise control), som hjælper chaufføren med at holde en konstant tidsmæssig afstand til køretøjerne foran og advarer chaufføren, hvis afstanden pludselig formindskes. Den foretrukne tidsmæssige afstand kan indstilles i fem trin, og indstillingen vises på hovedinstrumentet.


Bilen er også udstyret med ESP (Electronic Stability Programme), der er et aktivt system, som hele tiden fornemmer, hvordan køretøjet bevæger sig, dets hastighed og hjulomdrejning. Når systemet registrerer en forskel mellem chaufførens kommando - den retning, chaufføren ønsker, at køretøjet skal køre - og bilens faktiske bevægelse, aktiveres det og styrer bremsekraften individuelt på for- og baghjulene eller på anhængeren samt reducerer overflødig gasgivning. ESP hjælper således chaufføren med at styre køretøjet i den rigtige retning.


Bilen er opbygget med forskydelig skammel, 540 liters brændstoftank, cyklist kamera og fuld alu-dørkplade og værktøjskasse bag sideafskærmning. Opbygningen er foretaget hos Scanias opbyggerafdeling i Hammelev ved Vojens, mens Ingemanns Autolakering i Padborg har taget sig af lakering og skrift. 


Bilen er solgt af salgskonsulent Sten J. Sørensen hos Scania i Kolding.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst