Forsiden
      

Mercedes-Benz leverede den første gaslastbil til distribution af dagligvarer i Danmark

Mandag 9. marts 2015 kl: 10:14
Af: Redaktionen

En gasdrevet Econic-lastbil fra Mercedes-Benz er fremover med til at levere varer til en mere grøn måde til en meget grøn dagligvarebutik i Valby i Hovedstaden. Biogascertifikater garanterer en CO2-neutral levering

Mercedes-Benz leverede den første gaslastbil til distribution af dagligvarer i Danmark
Da Mercedes-Benz lancerede den gasdrevne Econic NGT, var målet at sætte nye standarder for renovations- og distributionskørsel. Når det gælder renovationskørsel ude i kommunerne, hvor krav om kørsel på gas er en fast del af mange udbud, er Mercedes-Benz' Econic-serie allerede i brug flere steder. 


Nu kører Econic NGT ind på endnu et område - distributionskørsel - hvor flere private virksomheder er begyndt at fået øjnene op for fordelene ved at anvende biogas. En af dem er dagligvarekæden Lidl, hvor det var den spildfri forbrændingsrate, den lavere CO2- og partikeludledning og at gasmotoren er mere støjsvag end lignende dieselkøretøjer, der gjorde udfaldet.


Grøn distribution af grøntsager 
I januar i år åbnede Europas nok grønneste dagligvarebutikker i Valby. Lidl står bag butikken, som er den eneste dagligvarebutik i Europa, der er blevet tildelt den højeste certificeringsgrad inden for grønne byggestandarder. Butikken har blandt andet solceller på taget, fuld LED-belysning, varmegenvinding, opsamling af regnvand til genanvendelse og er 100 procent forsynet med energi fra vedvarende energikilder. 


I forbindelse med åbningen har dagligvarekæden sat den grønne barre højt og investeret i en Mercedes-Benz Econic NGT for at styrke den miljøvenlige profil.


- Med valget af Econic NGT ønsker vi at være blandt de første til at investere i fremtidens miljøvenlige løsninger og samtidig sætte fokus på nytænkning inden for bæredygtighed og alternative brændstoffer, siger CSR-konsulent Tina Kaysen fra Lidl Danmark om baggrunden for valget af en Econic NGT.


- Derfor har vi også valgt at tildele Econic NHT biogascertifikater, så vi har mulighed for at skabe en CO2-neutral transport i distributionen af varer til og fra vores butik, siger hun videre.


Econic NGT passer til bykørsel
Econic NGT passer med mindre partikeludslip og mindre støj som fod i hose til at løse distributions- og renovationsopgaver i byerne, hvor klima, nærmiljø og hensynet til naboer spiller en ekstra vigtig rolle. Derfor satser Mercedes-Benz også på, at flere private virksomheder vil følge trop.


- Der er for alvor ved at komme gang i markedet for gasbiler. Kommunerne har taget teten ved at stille krav om transport med lavere udslip af CO2 og partikler ved renovationskørsel. Vi ser nu, at flere private virksomheder som Lidl også hopper med på vognen og investerer i bæredygtige løsninger, der speeder den grønne omstilling af tung transport op i vores nærmiljøer. Det er en glædelig nyhed, siger Lasse Wøhlk, der er salgschef for Mercedes-Benz lastbiler i Danmark.    




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst