Forsiden
      

Renault Trucks optimerer sin T-model

Torsdag 12. marts 2015 kl: 09:27
Af: Redaktionen

Renault Trucks' T-serie er kommet i en Optifuel-version, der er designet til at reducere brændstofforbruget og forener Renault Trucks' løsning, som blandt andet omfatter aerodynamisk udstyr og intelligente teknologiske løsninger

Renault Trucks optimerer sin T-model
Et af udgangspunkterne, da Renault Trucks skulle designe sin nye T-serie var brændstofbesparelser. Det giver sig udtryk i førerhuset og drivlinen, der er designet med henblik på mindre brændstofforbrug og dermed mulighed for en bedre økonomi i transportvirksomheden.


Renault Trucks koncept med en bil med optimeret brændstoføkonomi har rødder tilbage til 2009, da Renault Premium Optifuel blev introduceret. Med lanceringen af Renault Trucks T Optifuel serien, som blev vist på IAA i efteråret sidste år, er Renault T konfigureret med den bedst tilgængelige teknologi med tilknyttet optimal service. 


Renault T Optifuel, der fåes med to motorvarianter på henholdvis 430 hk og 460 hk, er som standard udstyret med aerodynamisk udstyr designet til at optimere luftmodstand (tag og sidespoiler, en spoiler integreret i forlygterne, døre og sideskærme). Derudover er modellen som standard udstyret med en række intelligente teknologier samlet i Fuel eco pack (begrænset power tilstand, en økonomisk fartpilot med Optiroll med kontrolleret friløb, en variabel luftkompressor, en variabel flow styretøjspumpe og automatisk stop af motor). Køretøjets hastighed er som standard konfigureret til ikke at overstige 85 km i timen.




For at optimere vægten består Renault T Optifuel af flere elementer udført i aluminium (lufttanke, brændstoftanke og fælge). Derudover er køretøjet udstyret med dæk med lav rullemodstand.




På længere sigt er det ikke nok kun at optimere lastbilen til at reducere brændstofforbruget. Det er også nødvendigt at uddanne chaufføren, og derfor leveres Renault T Optifuel også med et træningsmodul i økonomisk kørsel.




Ved at kombinere fokuserede chauffører og optimerede køretøjer, får vognmændene mulighed for, at køretøjerne i deres flåder genererer overskud og dermed hurtigt og bæredygtigt reducerer deres driftsomkostninger. For at kunne optimere køretøjernes brændstofforbrug yderligere og dermed øge omkostningseffektiviteten, har transport-virksomhederne også mulighed for at aktivere Optifleet, som er Renault Trucks flådestyringsløsning. Denne software er til rådighed i form af fire moduler, der gør det muligt for ejeren at lokalisere deres køretøjer, fjernbetjene tekniske data samt indsamle oplysninger om køretider og arkivere data. Via Optifleet kan chaufførerne holde kontakten med deres kontaktperson og kommunikere via elektronisk information (Link modul).




Endelig er Start & Drive vedligeholdelseskontrakter tilgængelige og designet til at vedligeholde lastbilen efter gældende forskrifter, som dermed sikrer optimal driftsikkerhed.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst