Forsiden
      

Bagkofangeren er produceret til danske vognmænd

Tirsdag 17. marts 2015 kl: 09:19
Af: Jesper Christensen

VBG GROUP præsenterer nyt bagkofangerprogram, som er specialdesignet til det danske marked. De nye produkter er først til både at muliggøre typegodkendelse samt matche praksis og standarder i Danmark

Man har ikke tidligere kunnet få en bagkofanger, der på én gang muliggør typegodkendelse og imødekommer danske opbyggeres de-facto-standarder. Det hul kan VBG GROUP lukke med en helt ny bagkofangerserie, som er skræddersyet til dansk opbygningspraksis. Produktet fremvises første gang på Transport 2015 i Herning.


- Der har manglet en løsning, som på én gang matcher dansk opbygningskultur og muliggør typegodkendelse med alle de fordele, som det giver. For vognmænd og opbyggere efterspørger i stigende grad certificerede produkter, som giver større sikkerhed og nemt kan godkendes ved både førstegangssyn og periodiske syn, siger Per Mikkelsen, administrerende direktør for VBG i Danmark.


Bagkofanger til dansk kultur
Serien er optimalt dimensioneret efter EU-kravene til bagkofangeres indbygningsmål og baseret på designkonceptet UDSP (Underrun Diamond Steel Profile). I praksis betyder det, at kofangeren set fra siden har en skrå, diamantformet profil. Fordelen i forhold til en plan flade er, at fremmedelementer nemt glider af ved tipning. Det er meget efterspurgt herhjemme, fordi man dermed reducerer risikoen for spredning af mikroorganismer og smitte - eksempelvis fra korn- og foderstofbiler, der kører fra den ene gård til en anden.


- Idéen er jo ikke ny, og massevis af danske opbygninger har allerede den egenskab. Forskellen er, at den her løsning er testet, godkendt og certificeret i henhold til både dansk lovgivning og EU-reglerne for typegodkendelse. Dermed kan man have ro i maven, både når man kører til syn og rundt i trafikken. Med papir på det hele er der ingen grund til at frygte, at kofangeren i praksis ikke holder til en pind, siger Per Mikkelsen. 


Han oplyser, at VBG efter lanceringen i Danmark også vil markedsføre konceptet i nabolandene.


En brik i puslespillet
I lighed med resten af VBG's kofangerprogram er de nye produkter designet til optimal ydelse i samspil med både produkter fra VBG og fra andre producenter. Per Mikkelsen understreger dog, at man med et integreret VBG-kredsløb opnår bedst mulig sikkerhed og ydelse.


- Den optimale løsning er at indbygge kofangeren i et samlet VBG koblingskoncept, som foruden koblinger og kofangere også omfatter trækstænger, trækøjer, gavle, trækbjælker og tilbehør. Alle dele arbejder sammen i et robust og gennemtænkt system, hvor hver enkelt del er optimeret for maksimal sikkerhed og ydeevne samt længere levetid. Det er vores måde at skabe branchens mest pålidelige løsninger på, siger han.


Den nye kofangerserie kan ses på VBG's stand i Hal M på Transport 2015, der afvikles i dagene 19.- 22. marts i MCH Messecenter Herning. 



Indsendt af:
Christian Fink
VBG GROUP Sales A/S
Industribuen 19-21
DK-5592 Ejby
70208900
cfi@epicent.dk



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst