Forsiden
      

Hold fra Scania i Fredericia er blandt de 12 bedste i verden

Mandag 30. marts 2015 kl: 00:01
Af: Redaktionen

Jublen var stor, da det danske hold "Erritsø drengene" lørdag blev udråbt som vindere af den regionale europæiske finale i Scanias internationale servicemarked konkurrence Top Team. Holdet, som til dagligt arbejder på Scania værkstedet i Fredericia, er med sejren blandt de 12 bedste Scania værkstedshold i verden

Hold fra Scania i Fredericia er blandt de 12 bedste i verden
I den europæiske finale skulle "Erritsø Drengene" igennem fem forskellige opgaver, hvor de blandt andet blev testet på systemkendskab, paratviden og systematisk fejlsøgning. Danskerne var fokuseret, godt samarbejdende og vidste, at de mange timers træning, de havde med i bagagen, kunne bringe dem langt.


- Det var virkelig svære opgaver, der indgik i konkurrencen. Dommerne havde for eksempel placeret en elektrisk fejl på en bus, og deltagerne fra Fredericia har ikke stor erfaring med busser. Men de gjorde brug af deres forskellige kompetencer og arbejdede godt sammen, så de lykkedes med at løse både denne og de øvrige opgaver flot, siger Scania Danmark's tekniske chef Johnny Pedersen.


Alders- og erfaringsforskelle er en styrke
Holdet "Erritsø Drengene" kommer fra Scanias værksted i Fredericia og består af medarbejdere med meget forskellige baggrunde, erfaring og alder - teamcoach Christa Jepsen (55), teamleder Flemming Hansen (33) og fire mekanikere, Poul Kjeldsen (61), Jesper Nielsen (25), Kim Fenger (38) og Dennis Møller (25). Deres træner og coach har gennem hele forløbet været Søren Krelskov, som er underviser på Scanias eget uddannelsesakademi.


En god blanding af unge og ældre medarbejdere er en styrke både i konkurrencen og hos Scania generelt. De ældre medarbejdere har stor erfaring og viden, mens de unge er dygtige til den avancerede teknologi i lastbilerne og Scanias it-hjælpesystemer. Det er alle vigtige kompetencer, som kræves, når man arbejder med Scania lastbiler og busser i dag.


- Lastbiler og busser i dag er så fyldt med avanceret teknologi, at det kræver løbende uddannelse, siger Scania Danmarks tekniske chef Johnny Pedersen, og fortsætter:


- Kunderne har ikke tid eller råd til at have lastbilerne holdene for længe på et værksted. Derfor er det vigtigt, at medarbejderne ved præcis, hvad de skal gøre, og i hvilke systemer, de skal lede, for at løse en given opgave hurtigt og rigtigt første gang. Scania prioriterer derfor tid til uddannelse af medarbejdere. Som oftest på Scanias egen skole, men også via Top Team aktiviteten, som jo egentlig er et uddannelsesprogram for værkstedsfolk, som er lavet i konkurrenceform.


Klar rollefordeling hjalp til sejr
Når man arbejder så meget under pres, som denne konkurrence lægger op til, er det et must, at rollerne er fordelt ordentligt fra starten, og det var de hos Erritsø Drengene under hele forløbet.
- En af vores styrker er, at vi har en allround viden. Men vi har hver især også vores helt specielle styrker. Desuden er vi gode til at læse og forstå hinanden, selv når det går hurtigt, siger mekaniker Poul Kjeldsen.


- På dette hold er Flemming og jeg ansvarlige for det teoretiske, Dennis står for at søge i IT-systemerne, mens Jesper og Kim står for det praktiske. Denne fordeling har vi fundet ud af fungerer godt for os, og den holdt vi fast i igennem hele dette forløb, siger Poul Kjeldsen.


Næste stop er VM
Anden pladsen i weekendens Europafinale gik til holdet fra Schweiz, og de gik også videre til VM, som afholdes i Södertälje i december. Her vil både det danske og schweiziske hold møde de øvrige 10 markeder, der har kvalificeret sig fra resten af Europa, Asien, Sydamerika og Afrika.


- Det bliver en svær omgang, men vi tror på det. Nu nyder vi sejren et par dage, og så går vi i gang med endnu mere træning, siger teknisk chef Johnny Pedersen.


Fakta om Scanias Top Team-konkurrence 
Scanias Top Team-konkurrence er et uddannelsesprogram for værkstedsfolk, som er lavet i konkurrenceform. Den har til formål at inspirere og motivere Scanias værkstedspersonale til at dygtiggøre sig.I alt har 8.000 deltagere fra 62 markeder i år deltaget i Top Team konkurrencen. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt
- Marts bød på 343 nye lastbiler over 16 ton
- Forhandler af vare- og lastbiler runder 75 år
- Lysende elektrisk lastbil skal give genklang
- Vognmand fra Kalundborg fik opbygget ny trækker i Jylland
- Transportvirksomhed på Vestsjælland tager læsset med ny fire-akslet tiptrailer med Hardox-lad
- Tysk lastbilproducent sender 200 lastbiler med brintforbrændingsmotorer ud på vejene

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst