Forsiden
      

Kranen løfter fleksibilitet og effektivitet op på et nyt niveau

Torsdag 21. maj 2015 kl: 13:35
Af: Redaktionen

Fleksibilitet var nøgleordet, da Palles Kraner ApS ved vognmand Henrik Palle i Præstø tidligere på året besluttede sig for at investere i kranbil nummer syv. Den nye opbygning - en fire-akslet Scania G 490 opbygget med HMF-kran - blev leveret i sidste uge til chauffør Jens Andersen, som fremover skal betjene køretøjet til daglig

Kranen løfter fleksibilitet og effektivitet op på et nyt niveau
Den fire-akslede Scania, der har styring på de tre, har en 490 hk Euro 6-motor med et maksimalt drejningsmoment på 2.550 Nm bag kølergrillen. Lastbilen er leveret med en 14 trins gearkasse med overgear for at holde omdrejningstal og brændstofforbrug nede samt fuldautomatisk Opticruise-gearskiftesystem.


Vognmand Henrik Palle, der er uddannet kleinsmed og tidligere har arbejdet som opbygger, har selv stået for opbygningen i samarbejde med salgskonsulent Thomas Hasbjørn fra Højbjerg Maskinfabriks afdeling i Roskilde.


Henrik Palle har valgt et kort førerhus for at opnå maksimal ladlængde på 6,30 meter til transport og håndtering af blandt andet både, skure og byggematerialer. Bagkofangeren kan el-hydraulisk skydes tre meter bagud til kørsel med for eksempel 9,6 meter mandskabsskure. I ladet er der installeret bådgrav og bådstøtter, der også huser et løfteåg for skurvogne og containere.


Bag førerhuset, der er leveret med luksusstole, klimaanlæg og masser af komfortudstyr, er der monteret en 85 tm HMF 8520-OK6 kran med FJ2000 fly-jib med hver seks hydrauliske udskud. Kranens maksimale vandrette rækkevidde er 16,8 meter med hovedkranen, hvor den løfter 3.820 kg - og med fly-jib monteret løfter kranen 870 kg ude på 29,9 meter. 


For at gøre kranen ekstra fleksibel og effektiv er der monteret et kraftigt frontstøtteben, så kranen også har fuld løftekapacitet hen over førerhuset. Den funktion udnyttes blandt andet ved løft af tagpap, vinduer og altaner på nybyggerier og renoveringsarbejder i op til 39 meters højde samt til løft 21 meter op og 19 meter ind over bygninger for nedsænkning af byrden i baggårde ved hjælp af et hydraulisk spil.


Lakering af hele opbygningen er fortaget af Auma Autolakering i Frederikssund. Den nye Scania er klargjort og leveret af salgskonsulent Per Mogensen hos Nyscan i Vordingborg. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst