Forsiden
      

Ny funktion gør det lettere at holde øje med dæktryk på trailere

Tirsdag 9. juni 2015 kl: 13:22
Af: Redaktionen

Den tyske dæk-producent Continental har fået succes med sit system til overvågning af dæktryk. Nu har koncernen udvidet sit ContiPressureCheck-systemet med en funktion, der automatisk genkender en trailer, når der skiftes trailer eller trækker

Ny funktion gør det lettere at holde øje med dæktryk på trailere
Funktionen hedder ATL - på dansk betyder det automatisk trailergenkendelse. Det betyder, at chauffører, der kører med lastbiler og trailere monteret med Continentals dækovervågningssystem kan overvåge dæktrykket på deres vogntog let og effektivt - også når der sættes en anden trailer bag på trækkeren.


- Trækkere med ATL kan automatisk og trådløst registrere alle trailerdæk, der har ContiPressureCheck sensorer. Dette betyder, at dæktryksovervågningen for traileren og det trækkende køretøj altid passer sammen, uanset hvilken trailer, der er bagpå, oplyser Georg Nielsen, der er administrerende direktør i Continental Dæk Danmark A/S.


Genkender trailer og sender data
Data om tryk og temperatur fra alle dæk på lastbil og trailer overføres til displayet i kabinen. Når først der er monteret overvågningssensorer i dækkene, skal der ikke installeres mere på traileren. Kun et par minutter efter at en ny trailer er koblet på trækkeren, er den automatisk registreret, og oplysningerne popper op i displayet.


- Når et køretøj har stået stille i mere end 15 minutter, kontrollerer ContiPressureCheck-systemet, om der er koblet en trailer på det trækkende køretøj, og i givet fald hvilken trailer, der er tale om. Hvis det er en anden trailer, bliver der sendt data om dækktryk og temperatur til førerkabinen, siger Georg Nielsen.


Sensorer følger med ved dækskift
ContiPressureCheck kom på markedet for to år siden. Systemet består primært af et batteridrevet sensormodul i hvert dæk, en modtager på køretøjets understel og et display på instrumentbrættet i trækkeren. Modulet måler ca. 2 cm på tværs og vejer kun 26 gram. Det indeholder sensorer til at opsamle data, en processor og en sender. Modulet er fastgjort til indersiden af dækkets slidbane. Når der skiftes dæk, kan modulet flyttes over i det nye. Batteriet holder omkring seks år eller 600.000 km.


Man behøver ikke at have dæk fra Continental monteret på fælgen, for at få glæde af systemet, ligesom der ikke er nogen afhængighed til mærke på trækker eller trailer.


- ContiPressureCheck fungerer med alle gængse dækmærker og med stort set alle kombinationer af lastbiler og trailere. Når det er installeret, sender det uafbrudt up-to-date-oplysninger om dæktryk og temperatur på alle dæk til førerhuset. Dermed kan føreren straks reagere, hvis der er grund til det. Det er med til at optimere driften, da lavt dæktryk både koster brændstof og levetid for dækket, siger Georg Nielsen.


Dækovervågningssystemet fra Continental kan i også monteres på busser.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst