Forsiden
      

Oplysningkampagne skal hjælpe Scania med at rekruttere medarbejdere

Torsdag 9. juli 2015 kl: 12:21
Af: Redaktionen

Scania vil tiltrække de bedste medarbejdere. Derfor lancerer Scania en landsdækkende oplysningskampagne under navnet ’’Jobbet, der aldrig står stille’’. Med den håber Scania at blive mere synlig overfor potentielle medarbejdere


- Tankerne bag ’’Jobbet, der aldrig står stille’’ er at vise Scania, som den attraktive arbejdsplads, den er, for potentielle medarbejdere. Den henvender sig både til de helt unge, som skal vælge fremtidig karriere, og til erfarne medarbejdere, siger HR-direktør hos Scania, Janet Fransen.


Scania har i kampagnen valgt at gøre brug af tre medarbejdere, som alle er startet som mekanikerlærlinge og efterfølgende har gjort karriere hos Scania. 


- Vi vil appellere til de gode kandidater ved hjælp af den gode historie, og dem har vi mange af, fortæller HR-direktør Janet Fransen.


Hos Scania er der stor efterspørgsel på service og reparation. Det har ført til behov for udvidelse af medarbejderstaben og værkstedskapaciteten gennem effektiviseringer og længere åbningstider. Scania mangler dog mekanikere i flere afdelinger, og de er svære at finde.


- En af årsagerne kan formentlig findes i de unges uddannelsesvalg, som i dag i høj grad går mod gymnasiet i stedet for en erhvervsuddannelse. En anden årsag kan være, at vi har været for længe om at fortælle om lastbilbranchen og de muligheder, vi kan tilbyde, hvorfor mange i stedet har valgt personbilbranchen, siger Janet Fransen.


Lastbilmekaniker er også en mulighed
Scania’s nye kampagne lægger blandt andet vægt på at fortælle, at Scania tilbyder gode udviklingsmuligheder, god løn, udfordringer, holdånd og gode kollegaer.


- Vi tror, at årsagen til, at mekanikerfaget ikke er så attraktivt skyldes, at mange går rundt med den holdning, at det er et job, som er lig med sorte fingre, hårdt arbejde og lav løn. Desuden tror mange, at ”en gang mekaniker er lig med mekaniker for altid”, og det er jo slet ikke tilfældet, påpeger Janet Fransen.


Mekanikere skal have hænderne skruet rigtigt på, og de skal både kunne håndtere en skruenøgle og en hammer - og så skal også kunne bruge en computer. En moderne lastbilmekaniker bruger både skruenøgler og tungt værkstøj for at udføre det til tider beskidte arbejde med reparation af store motorer, kraner og trailere, men også computere til fejlfinding og diagnose af lastbilernes mange elektroniske systemer.


Lastbilbranchen mindst ligeså interessant som personbilsbranchen
- Vi oplever, at mange unge med en mekaniker i maven fokuserer meget snævert mod personbiler - og igen kan forklaringen formentlig ligge i et valg truffet på et uoplyst grundlag. I lastbilbranchen er der mindst lige så mange spændende tekniske udfordringer som i personbilbranchen. Derfor har vi en udfordring i at fortælle de unge mennesker og andre jobkandidater om de gode karrieremuligheder, som både lastbilbranchen og ikke mindst Scania tilbyder. Det gælder både herhjemme og internationalt, siger Janet Fransen.


Hun håber, at oplysningskampagnen kan lokke flere mekanikere til de store køretøjer og Scanias danske servicenetværk. Scania søger lige nu nye mekanikerlærlinge med opstart i september. 


- Vi har dog også en del andre ledige stillinger. Alle stillinger er slået op på vores hjemmeside, siger Janet Fransen.


Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere inden for forskellige faggrupper som mekanikere, salg, marketing, teknik, IT, HR, fians, økonomi og service på i alt 26 lastbil- og busanlæg fordelt over hele Danmark.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst