Forsiden
      

Vognmænd efterspørger trådløs fartskriveroverførsel

Fredag 7. august 2015 kl: 09:09
Af: Redaktionen

Danske vognmænd har taget godt mod mulighederne for at få overført fartskriverdate trådløst fra deres biler. En af de lastbil-leverandører, som tilbyder denne service, er Scania. Her lyder meldingen, at 58 procent af de Scania-lastbiler, som danske vognmænd har koblet på nettet, er tilsluttet fartskriverservicen om trådløs overførsel af data


Blandt de mange regler og lovkrav, som virksomheder i transportbranchen skal overholde, er indsamling og opbevaring af fartskriverdata for virksomhedens chauffører og køretøjer. Det gælder både oplysninger om chaufførernes køre- og hviletid samt driftsdata fra hele vognparken, og det gælder, uanset om virksomheden råder over ét eller 100 køretøjer. Det er en kompliceret opgave og en administrativ byrde at overholde de skrappe regler i forhold til at overføre og opbevare fartskriverdata. 


- Derfor føler mange virksomheder sig mere trygge ved at have deres data liggende hos os, siger Scania Danmark’s FMS Manager, Lene Glitten.


Siden Scania i sommeren 2013 gjorde Scania Communicator til standard på alle nye lastbiler, er det kun gået fremad. I dag er 93 procent af alle leverede nye Scania online, og 58 procent af dem er tilkoblet den elektroniske fartskriverservice.


- Kun Norge, Sverige og Tyskland har flere abonnementer end Danmark, når man hos Scania tæller fartskriveroverførsels-abonnementer på verdensplan, 


Scania benytter den standardmonterede Communicator-kommunikationsenhed i lastbilen til at overføre fartskriverens registreringer til kundens fartskriverportal. Når de vitale data er overført, lagres de på Scania’s sikre servere, så virksomheden let og hurtigt kan få adgang til dem - for eksempel i forbindelse med en virksomhedskontrol.


- Med Scania’s system går det hele automatisk, så kunderne hverken skal overføre manuelt eller opbevare de vitale data. Det giver en god nattesøvn, fremhæver Lene Glitten.


Scania hjælper også vognmænd igennem en virksomhedskontrol
Ved siden af køre- og hviletidsreglerne gælder EU-regulativet om, at 10 procent af alle vognmænd skal indkaldes til virksomhedskontrol for at få tjekket deres fartskriverdata.


- Når man er en travl vognmand med mange gøremål, kan det være en næsten uoverkommelig opgave at håndtere en indkaldelse, siger Lene Glitten.


Derfor har Scania introduceret servicerådgivning og en samlet sagsbehandling lige fra udtagning af data fra kundens fartskriverportal, brænding af cd-rom, samt gennemgang af data for overtrædelser og udfærdigelse af nødvendig dokumentation. 


- Og sidst men ikke mindst, færdiggørelse og afsendelse af hele pakken til politiet, siger Lene Glitten.


Fakta om Scania Fartskriveroverførsel:
  • Scania har tilbudt trådløs overførsel af fartskriverdata siden 2009
  • 24 europæiske lande er i øjeblikket koblet på systemet via internettet
  • Scania’s servere lagrer både automatisk overførte fartskriverdata fra køretøjerne samt manuelt overførte data direkte fra kunderne eller via kortlæsere på Scanias værksteder
  • Scania lagrer alle data på uafhængige, sikre servere
  • Scania tilbyder også at udarbejde rapporterne ved virksomhedskontrol




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst