Forsiden
      

Terminaltraktorer kan også køre med automatiske snmekæder

Torsdag 1. oktober 2015 kl: 10:43
Af: Redaktionen

Det automatiske snekædesystem Onspot lanceres nu også til terminaltraktorer. Det kan gøre arbejdet med at håndtere lastbiltrailere på sne- og isglatte havneområdet og terminaler

Terminaltraktorer kan også køre med automatiske snmekæder
Snekædesystemet Onspot, der sikrer med automatic traction control (ATC) øget fremkommelighed i vintervejr, har været kendt til lastbiler i flere år. Blot ved at trykke på en knap kan chaufføren aktivere og afbryde snekæderne under kørslen. Nu lancerer VBG også systemet også til terminaltraktorer.


- Med automatiske snekæder undgår chaufføren risici, bekymringer, problemer og stress ved vinterkørsel. Når Onspot aktiveres, positionerer systemet snekæderne under baghjulene. Det forbedrer friktionen og resulterer i omgående forbedret vejgreb og fremkommelighed, siger Per Mikkelsen, der er administrerende direktør for VBG Group Sales A/S, som leverer systemet i Danmark.


Lettere end nogensinde
Den nye generation af Onspot, som nu også lanceres til terminaltraktorer, er både blevet lettere at håndtere og lettere rent vægtmæssigt. Installationen er endnu enklere end hidtil, og produktet er fuldstændig vedligeholdelsesfrit.


- Lufttilslutningerne er beskyttet og placeret samme sted for nem installation og en reduceret risiko for skader, og systemet er kompatibelt med beslag og hjul fra den tidligere generation. Desuden er den ny generation af Onspot kortere, så kædehjulet kan placeres bag cylinderen i parkeret position. I sidste ende betyder det lavere levetidsomkostninger, siger Per Mikkelsen.


Kan tjene sig hjem på en uge
Ifølge Per Mikkelsen er salget af Onspot fortsat stigende. Han fremhæver, at automatiske snekæder i stadig højere grad anses for en investering i forbedret driftsøkonomi.


- Chaufførerne oplever ofte en sne- eller isdækket terminalgård, og det er ikke nemt at installere traditionelle snekæder på en terminaltraktor. Med Onspot kan chaufføren aktivere og afbryde kæderne med et tryk på en knap for omgående vejgreb - både ved kørsel fremad, og mens der bakkes. Da man undgår kostbare logistiske udfordringer, kan tilbagebetalingstiden være helt ned til en uge, siger Per Mikkelsen.



Onspot fås i øjeblikket til Terberg YT222 og YT182. Inden længe vil de også være tilgængelige til Terberg RT403. 


Fakta om Onspot 
  • Onspoter et automatisk snekædesystem, som fås til de fleste erhvervskøretøjer
  • Systemet installeres på drivakslen og leveres med beslag, som er tilpasset det enkelte køretøj, hvilket sikrer stabil montering
  • Den forseglede cylinder og de selvjusterende arme muliggør nem installation, og systemet kræver hverken vedligeholdelse eller servicering. Onspot er et varemærke under VBG Group



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst