Forsiden
      

Lastbilen har fem aksler og en 200 tm kran

Fredag 2. oktober 2015 kl: 12:40
Af: Redaktionen

Lastbilforhandleren Nyscan, der er autoriseret Scania-forhandler og stor erfaring i levering af lastbiler opbygget med store kraner, leverede fornyligt to fem-akslede Scania R 730 med 275 t/m Effer-kraner til Banedanmark - forleden leverede Nyscan enddnu en fem-akslet Scania. Denne gang var der tale om en Scania R490 med en 200 tm Palfinger-kran til BMS

Lastbilen har fem aksler og en 200 tm kran
Den nye fem-akslede Scania R 490 er opbygget med en Palfinger PK200002L-kran med otte hydrauliske udskud samt fly-jib - ligeledes med otte hydrauliske udskud. Samlet giver det en maksimal kroghøjde på 48 meter ved 70 grader løftevinkel med en løftekapacitet på 1.440 kg. 


Den maksimale løftekapacitet tæt ved kranen er på 40.000 kg, mens den vandrette rækkevidde er 45 meter, hvor kranen løfter 500 kg. Den nye fem-akslede Scania-kranbil til BMS er blandt andet opbygget med et frontmonterede otte-tons støtteben, der er monteret på en såkaldt belgisk NATO-konsol uden brug for ekstraordinære forstærkninger på den forreste del af chassiset.


BMS’ nye kranbil har typebetegnelsen R 490 LB 10x4*6 - tallene dækker over en fem-akslet lastbil med tandemtræk samt to styrende foraksler og styrende støtteaksel bag tandembogien. Chassiset er luftaffjedret på alle fem aksler og har en teknisk totalvægt på 51 ton og egenvægt på ca. 45,6 ton. 


Det betyder, at den fem-akslede lastbil er indregistreret som blokvogn og maksimalt må køre 60 km/t. Derfor er bilen gearet til optimal trækkraft og brændstoføkonomi ved denne hastighed.


Opbygningen og maling er udført på Palfingers fabrik i Østrig, mens Nyscan i Roskilde efter hjemkomsten har tilpasset udstødningssystemet, monteret forskelligt ekstra udstyr samt klargjort og synet køretøjet.


Det er Nyscans salgskonsulent Stig Eg Jensen, der står bag handlen med levering af Scania-chassiset samt koordinering af opbygningen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst