Forsiden
      

Brandvæsen kører med automatiske snekæder

Onsdag 20. januar 2016 kl: 12:14
Bornholms Brandvæsen benytter Onspot automatiske snekæder til at forebygge ulykker og sikre øget fremkommelighed i vintervejr. Her oplever man, at systemet byder på en række fordele i forhold til traditionelle snekæder.

Brandvæsen kører med automatiske snekæder
- Den altoverskyggende fordel er, at snekæderne altid er disponible, og at de uden videre kan slås til eller fra, siger brandinspektør Flemming Jensen. (Foto: privat)
Mens vognmænd især motiveres af højere leveringssikkerhed og ønsker om at undgå dyr stilstand og vejhjælp, handler det for brand- og redningskorps først og fremmest om at opnå hurtigere og sikrere udrykninger i glat føre og snevejr - også i de tilfælde, hvor uvejret er uventet. Hos Bornholms Brandvæsen har man gode erfaringer med at bruge Onspot på sine tre tankbiler.


- Tankbilerne er de af vores køretøjer, hvor fremkommelighed er mest kritisk. De kører hver især med 8.000 liter vand, og det er vigtigt, at de kan komme hurtigt og sikkert frem under vinterudrykninger ude på landet, siger brandinspektør Flemming Jensen, der fra starten fik de tre Scania’er monteret og leveret med automatiske snekæder.


Aktiveres ved op til 50 km/t
Onspot er i de senere år udviklet i forskellige versioner til brand- og lastbiler, busser samt lettere køretøjer som varevogne og ambulancer. Systemet giver føreren mulighed for - ved at trykke på en knap - at aktivere og afbryde de automatiske snekæder under kørslen med hastigheder op til 50 km/t.


Når Onspot aktiveres, slås systemets arme ud, og kæderne kastes ind under de trækkende hjul. Det højner friktionen væsentligt og giver øjeblikkeligt øget trækkraft, hvilket reducerer risikoen for udskridningsulykker og øger fremkommeligheden.


Meget nemmere at håndtere
Brandinspektøren oplever, at Onspot er meget nemmere at håndtere end gammeldags snekæder. 


- Den altoverskyggende fordel er, at snekæderne altid er disponible, og at de uden videre kan slås til eller fra, når man får brug for dem. Selv under kørsel. Dermed sparer man også den kostbare tid, der ville være gået med at tage kæderne af og på, siger han.


Som et kuriosum nævner Flemming Jensen, at de permanent monterede automatiske snekæder også bruges på andre tidspunkter af året end i vintermånederne. 


- Faktisk har vi glæde af dem på alle årstider. Selv i sommermånederne sker det jo, at brandbilerne er tæt på at sidde fast i det fugtige, fedtede underlag på fx græsmarker. Inden man for alvor synker ned, kan det være en stor hjælp at slå de automatiske snekæder til for på den måde øjeblikkeligt at opnå bedre greb. Det kan betyde, at man undgår at skulle trækkes fri, siger han.


Fakta om Onspot
  • Onspot er et automatisk snekædesystem, som fås til de fleste lastbiler, varevogne og busser
  • Systemet installeres på drivakslen og leveres med beslag, som er tilpasset det enkelte køretøj, hvilket sikrer stabil montering
  • Den forseglede cylinder og de selvjusterende arme muliggør nem installation
  • Systemet kræver hverken vedligeholdelse eller servicering. Onspot er et varemærke under VBG Group
  • Varemærket Onspot er repræsenteret i Danmark gennem VBG Group Sales A/S i Ejby


Når Onspot aktiveres, slås systemets arme ud, og kæderne kastes ind under de trækkende hjul. Aktivering kan ske ved hastigheder helt op til 50 km/t. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst