Forsiden
      

Mejerikoncern køber svenske lastbiler

Torsdag 28. januar 2016 kl: 15:34
Af: Redaktionen

Mejerikoncern køber svenske lastbiler

Den dansk-svenske mejerikoncern, Arla, vil køre mod sit mål om at reducere virksomhedens samlede CO2-udledning med 25 procent inden 2020 i flere svenske lastbiler leveret af Scania med Ecolution by Scania

- Det er et ambitiøst klimamål, vi har, og det kræver, at vi kigger på alternativer til vores eksisterende transportløsninger. Vi har valgt Scania Ecolution på grund af den opfølgning, der laves løbende på både bilens og chaufførernes performance. Det virker som et interessant værktøj til at forbedre den samlede økonomi omkring bilens drift, siger Arlas indkøbschef Torben Hansen.


Ecolution by Scania er en omfattende løsning til at reducere brændstofforbruget og dermed sænke CO2-udledningen og forbedre økonomien på lastbilen. Med løsningen følger en skræddersyet vedligeholdelse og serviceaftale med særlig fokus på at servicere de dele på lastbilen, som har en indvirkning på brændstofforbruget.


Det vigtigste element er dog kontinuerlig coaching af bilernes chauffører, som skal lære at køre så brændstoføkonomisk og miljørigtigt som muligt.


Scania har de seneste år oplevet en gennemsnitlig reduktion af brændstof på 17 procent på de chauffører, som kører med en Ecolution by Scania-løsning. Yderligere reduktion af CO2 kan nås ved for eksempel iblanding af biobrændstof, ruteoptimering eller endnu bedre udnyttelse af lastekapaciteten.


- Alle chauffører kan blive bedre til at køre brændstoføkonomisk og dermed udlede mindre CO2, hvis de vil, fortæller Erling Petersen fra Scania Driver Academy, som står for Scania Driver Coaching i Danmark.


Arla har i alt købt 30 to-akslede distributionstrækkere med 370 hk motorer, to tre-akslede indsamlingstrækkere med 450 hk motorer og 490 hk motorer plus fire tre-akslede distributionsbiler med 320 hk motorer hos Scania.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst