Forsiden
      

Eurocargo åbner helt op for en velindrettet arbejdsplads

Torsdag 11. februar 2016 kl: 13:18
Af: Jesper Christensen

Eurocargo åbner helt op for en velindrettet arbejdsplads

Iveco har gjort en ekstra indsats for at modernisere sin Eurocargo-serie. Det bemærkede vi her på transportnyhederne.dk i september, da vi var med til præsentationen af den nye Eurocargo-serie. Under en testkørsel på veje i Skåne fik vi i denne uge så lejlighed til at finde ud af, om det positive indtryk også kunne holde i virkelighedens verden en regnfuld dag i februar

Det første, der står klart for en, når man tager fat i dørhåndtaget, er, at døren åbner helt op. Dermed er der masser af plads til at tage de to eller tre trin, der skal til for at kunne sætte sig til rette i førersædet. Trinnene er velplacerede, og med et godt greb i håndtagene i hver siden af døråbningen sidder man i løbet af få øjeblikke i førersædet. Produktchef Henning Nielsen fra Iveco i Norden og Baltikum forklarer, at de har valgt et førersæde af en høj standard som udgangspunkt for biler til deres marked. Og tak for det. Førersæderne i de seks testbiler kan indstilles på alle mulige måder - også så de hælder ned forrest mod ratstammen, så man som chauffør ikke blokerer unødigt for blodet til og fra benene - man skulle jo gerne kunne gå ordentligt, når tiden en gang kommer til at gå på pension.


Iveco Eurocargo fåes enten med ét passagersæde eller med en bænk, så der kan være tre personer i førerhuset. Med ét passagersæde er der plads til Iveco’s nye mobile kontormodul med plads til to vandflasker og to kopper. Modulet har indbygget USB-oplader, så man kan holde sin smarte telefon eller tablet online. Det er forsynet med låg, så en lille pc kan ligge sikkert gemt væk. En anden ting, der er værd at bemærke, er, at der er mange forskellige aflægningspladser i kabinen - i dørene, på siden af kontormodulet, i instrumentbordet eller over frontruden.


Og så er der også en detalje, som sikkert vil glæde mange i vinterhalvåret eller om sommeren, når det regner. Iveco har sat en stang med fire kroge op, så det er let og lige til at hænge sit overtøj op.


Når frakken er hængt op, førerkortet sat i, døren er lukket, hænger sikkerhedsselen lige ved hånden klar til at blive trukket frem og sat i låsen. Det er helt uproblematisk at spænde selen og dermed sidde mere sikkert i føresædet.


Godt overblik hele vejen rundt
Inden vi kigger os rundt for at sikre overblikket bagud via spejlene, er det værd at bemærke, at dørene er lette både at åbne og lukke helt i med et tilpas træk i håndtaget - hverken formeget eller for lidt - bare sådan lige tilpas. 


Nå, men nu til spejlene. De er bemærkelsesværdigt store og sidder som de skal - ikke bare de to, men alle seks. De to på spejlarmen i venstre side - spejlet over forruden i højre side. De to på spejlarmen i højre side og det sidste over døren, der viser, vad der sker ved højre fordør og forhjul. Et par af testbilerne var forsynet med bakkamera. Med sådan et, er overblikket sikret ikke blot fremad og til siderne og bagud - men hele vejen rundt. For at give et endnu bedre udsyn i højre siden er Iveco Eurocargo forsynet med en ekstra rude nederst i døren ind mod vejekanten. Der er faktisk også en ekstra siderude i venstre dør.


Inden vi drejer startnøglen tjekker vi lige udsynet gennem vinduerne. Frontruden og sideruderne er dejligt store, så det burde være muligt at holde øje med store og små levende væsner og faste genstande, som vi måtte møde på turen.




Hvordan turen forløb, skriver vi om i en selvstændig artikel her på transportnyhederne.dk.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst