Forsiden
      

Transportfirma i Give har fået en kæmpe til de tunge opgaver

Torsdag 7. april 2016 kl: 11:08
Af: Redaktionen

Virksomheden Give Goodwind A/S har fået leveret en ny sværgodstrækker. Der er tale om en fire-akslet MAN TGX-trækker med en motor på 640 hestekræfter, TipMatic automatgear med Intarder og WSK Converter

Transportfirma i Give har fået en kæmpe til de tunge opgaver
Typebetegnelsen på den nye MAN hos Give Goodwind A/S er TGX 41.640 8x4/4 BLS, og det er den største lastbil, MAN kan levere - og samtidig den første D38 med 640 hestes motor, der er leveret i Danmark.


Give Goodwind har specialiseret sig i transport af vindmøller og den nye sværgodstrækker skal indgå i flåden af sværgodstrækkere, der transporterer vindmølledele. Virksomheden har tidligere fået leveret en del MAN trækkere - blandt andet en lillebror til den nye  - en TGX 41.560 som blev leveret sidste sommer. Give Goodwind transporterer vindmøller over hele Europa og har afdelinger flere steder i Europa og beskæftiger i alt ca. 90 medarbejdere.


Den nye lastbil er udstyret med en 15,2 liter stor D38 motor med 640 hestekræfter, der har et maksimalt drejningsmoment på 3.000 Nm. Sammen med TipMatic automatgearet med Intarder og en WSK Converter sikrer motoren transporterne af de tonstunge vindmøller - op til en totalvægt på 350 ton. Den er desuden opbygget til både at kunne køre med traditionel blokvogn samt påhængsvogn og registerkobling til at skubbe med.


Til gavn for chaufførens komfort er den nye trækker udstyret med det store XXL-førerhus fra MAN samt parkeringsklimaanlæg, der giver optimal komfort, når der holdes hvil, ligesom fører- og passagersædet er med luftaffjedring, skuldertilpasning og varme. Herudover er den udstyret med MAN Infotainmentpakke med integreret navigation, telefon og stor højttalerpakke.


Den nye bil er opbygget hos Give Goodwind selv og klargjort hos MAN Truck & Bus i Esbjerg, hvor sælger Erik Christiansen har stået for leveringen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst