Forsiden
      

Iveco var også med i bundtet

Torsdag 14. april 2016 kl: 08:34
Af: Redaktionen

Iveco var også med i bundtet

Iveco deltog lige som de øvrige europæiske lastbilproducenter i det forsøg med bundtede lastbiler, som blev afsluttet onsdag i sidste uge i Rotterdam. Forsøget, hvor lastbiler var bundtet sammen to eller tre via trådløse forbindelse, hvor den forreste “styrrede den eller de efterfølgende, var verdens første grænseoverskridende event med halvautomatiserede lastbiler

Forsøget - der blev promoveret under titlen Truck Platooning - var organiseret af Holland som led i det hollandske formandskab for EU og skal fremme det europæiske samarbejde mellem transportinteressenter, herunder lastbilfabrikanter, medlemsstater, logistikudbydere, vejtransportører, vej- og køretøjgodkendende myndigheder, forskningsinstitutter og regeringer for at demonstrere en ny transportmodel, der er sikrere, renere og mere effektiv.


Som medlem af den europæiske automobilfabrikantforening, ACEA, som aktivt støtter og deltager i arrangementet, sluttede Iveco sig til de andre europæiske lastbilproducenter, der sendte lastbilkonvojer fra forskellige europæiske byer og samledes til en større event, som kulminerede i Rotterdam 6. april. Forsøget var en enestående mulighed for en testkørsel med andre trafikanter under virkelige betingelser, hvor Iveco stillede op med to Stralis Hi-Way fra Atomium i Bruxelles til havnen i Rotterdam.


En bundt lastbiler - en lastbilkonvoj eller ”platoon” - består af to eller flere lastbiler, der kører tæt efter hinanden for at reducere luftmodstanden ved at udnytte slipstrømmen fra det forreste køretøj. Hver af konvojens lastbiler er udstyret med en avanceret sensor platform baseret på radarer, kameraer og GPS (Global Positioning System), forbedrede sikkerhedssystemer såsom CACC (Cooperative Adaptative Cruise Control) samt avanceret Emergency Breaking System, og er i stand til at kommunikere og samarbejde med de andre lastbiler i konvojen ved hjælp af automotive Wi-fi-teknologi.


- Iveco ser det som sin opgave at møde de tekniske udfordringer på køretøjsniveau og støtter en fælles tilgang sammen med de andre transportinteressenter til at adressere de åbne spørgsmål såsom revision af lovgivningen og kompatibiliteten med infrastrukturerne og de andre trafikanter, siger Pierre Lahutte, der er Iveco Brand President.


- For Iveco betyder Platooning et skridt ind i fremtiden for at vi kan give vores kunder de mest bæredygtige transportløsninger, siger han videre.


Iveco demonstrerede Truck Platooning på testbane tilbage i 2003 i forbindelse med projektet “Chaffeur 2”, som var finansieret af EU’s femte rammeprogram. Nu 13 år senere er målet at øge betydningen af Truck Platooning og give en bredere forståelse for de fordele, det indebærer. Platooning kan bidrage til at gøre transport sikrere, renere og mere effektiv, samtidig med at reducere brændstofforbruget og CO2-emissionerne med op til 10 procent.


Udover behovet for at udforske nye ideer og øge interessenternes opmærksomhed, er formålet med den europæiske Truck Platooning test at fremme det grænseoverskridende samarbejde på tværs af Europa, sikre langsigtede mål for transportsektoren og placere dette emne højt på dagsordenen for EU's beslutningstagere.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt
- Marts bød på 343 nye lastbiler over 16 ton
- Forhandler af vare- og lastbiler runder 75 år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst