Forsiden
      

Vognmand har anden Morskab end at sidde fast

Onsdag 18. maj 2016 kl: 09:42
Af: Redaktionen

Vognmand har anden Morskab end at sidde fast

Virksomheden ”Vognmand Filtenborg” i Nykøbing Mors har fået leveret to nye fire-akslede Volvo FMX 500 lastbiler 8x6, hvor der er træk på begge bagaksler og den ene foraksel. De nye biler kan af egen kraft trække sig fri af vanskeligt og løst køreunderlag

Halvdelen af Filtenborgs 30 lastbiler er entreprenørlastbiler, og de udfordres i det daglige på opkørte arbejdspladser, i terræn og i løse sten, grus og sand. Risikoen for at sidde fast i blødt underlag med de tonstunge lastbiler er stor. Løsningen for vognmanden på Mors er forhjulstræk. 


Vognmand Bjørn Filtenborg har ikke købt sin sidste Volvo FMX 500 med forhjulstræk. Lastbilerne hjælper os med at være effektive og løse opgaverne til tiden, siger han.




- De nye Volvo FMX har ikke siddet fast endnu. De klarer det meget bedre end de øvrige lastbiler. Forhjulene skal ikke presse sig igennem løst terræn, de kravler selv hele tiden ovenpå. Vi vil satse på Volvo FMX med forhjulstræk fremover, siger vognmand Bjørn Filtenborg.


Chauffør Brian Korsgaard mærker en tydelig forskel på lastbilens køreevner, efter han fik forhjulstræk på sin nye Volvo FMX 500 8x6. Nu hjælper han kollegaerne med at trække dem fri, hvis de sidder fast i løst køreunderlag, fortæller han. 




De nye Volvo FMX 500 har ATC - Automatic Traction Control - og så snart ABS-systemet registrerer hjulspind tilkobler systemet træk på alle aksler, så vejgrebet kan blive genoprettet. Det hele sker inden for et splitsekund uden at chaufføren behøver at bekymre sig om det. Det sker per automatik, når chaufføren har brug for det. 


De nye Volvo FMX lastbiler har ekstra stor frihøjde, forstærkede bolte og stålfjedre til ekstra krævende entreprenøropgaver. De er ikke at sammenligne med en dumper, men det ligner. Lastbilerne kan køre med væsentligt mere end 32 ton på lukkede områder, hvilket øger effektiviteten på opgaverne.


Chauffør Brian Hangaard er tryg ved sin nye Volvo FMX 500 8x6, efter at han har fået forhjulstræk. Den er blevet markant mere manøvredygtig i løst underlag, fortæller han.


Bjørn Filtenborg udfører en bred vifte af opgaver så som afhentning af dagrenovation og industriaffald i flere kommuner, asfaltudlægning, slamsugning og ikke mindst alle former for entreprenørkørsel. Virksomheden har også to store mobile betonknusere, som transporteres rundt til opgaverne på blokvogne. 


Virksomheden blev stiftet i 1978 af Arne Filtenborg, som i dag er pensionist. Firmaadressen i Nykøbing Mors by bliver i øvrigt skiftet ud med en ny inden for et par år. Bjørn Filtenborg har købt syv hektar jord uden for byen, hvor man er i fuld gang med at rejse en hal på 1.200 kvadratmeter til affaldssortering. Efterfølgende skal der bygges værksted og administrationskontor på den store grund.


Fakta om Vognmand Filtenborg
  • Etableret: 1978
  • Stifter: Arne Filtenborg.
  • Nuværende ejer: Anden generation - Bjørn Filtenborg
  • Antal medarbejdere: 42
  • Antal lastbiler: 30 Volvo lastbiler
  • Opgaver: Entreprenørkørsel, asfaltarbejde, knusning af beton, brokker eller asfalt, industri- og dagrenovation m.m.
  • De nye Volvo FMX er leveret af Volvo Truck Center Viborg




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst