Forsiden
      

Dækproducent henter to priser for innovativt dæk-design

Fredag 20. maj 2016 kl: 12:55
Af: Redaktionen

Den internationale Red Dot Award tildeles produkter med et særligt design inden for en række kategorier. Inden for dæk er Continental blevet hædret med to priser til koncernens dæk Conti Hybrid HT3 og Semperit Runner D2

Ekspertjuryen bag de internationale ”Red Dot”-designpriser til produkter i forskellige kategorier lægger vægt på innovationsgrad, kvalitet, funktionalitet og bæredygtighed.
 

To nyskabende lastvognsdæk fra Continental-koncernen levede op til de højeste standarder på alle disse områder og kan derfor kalde sig prisvindere af ”Red Dot Award”.


Det drejer sig om Conti Hybrid HT3 og Semperit Runner D2, hvor førstnævnte endda fik udmærkelsen ”Red Dot Best of the Best” - det ultimative kvalitetsstempel i designverdenen.
 

Specialdesignet til godstransport
De to prisvindende dæk er begge specialdesignet til godstransport, hvor der stilles nogle helt andre krav end til personvognsdæk. Blandt andet er der stor forskel på kravene til dæk på de forskellige aksler på et lastvognstog, noget som Continental har særligt fokus på i udviklingsarbejdet.
 

Conti Hybrid HT3 er et specialdesignet trailerdæk, og er således det dæk i vogntoget, der skal bære størstedelen af lastens vægt. Dækket vandt tidligere på året en iF Design Award i størrelsen 445/45 R19.5 og har nu vundet en Red Dot Award. Dækkets lave tværsnit og lave diameter udmærkede sig især hos dommerpanelet, da det giver en exceptionelt stor bæreevne. Samtidig lagde juryen vægt på, at Conti Hybrid HT3 bidrager positivt til at nedsætte brændstofforbruget uden, at det går ud over kilometerydelsen.
 

Semperit Runner D2 er beregnet til trækakslen på vogntoget, og vandt prisen i størrelsen 315/80 R22.5. Juryen lagde især vægt på dækkets forbedrede slidbane og kompakte profil, som sikrer mange kilometer med lavt brændstofforbrug. Der var også rosende ord til den forstærkede vulst på dækkets karkasse, som er særligt velegnet til at håndtere de skiftende belastninger på trækakslen.
 

Fakta om Red Dot Awards
Designkonkurrencen Red Dot Awards er siden 1955 blevet arrangeret af Design Zentrum Nordrhein-Westphalen og modtager hvert år mere end 17.000 bidrag. Red Dot Awards er en af de mest anerkendte priser i designverdenen og er efterhånden blevet synonymt med den højeste kvalitet indenfor produktdesign. Best of the Best-prisen uddeles til de bedste produkter indenfor en kategori, som udmærker sig ved særligt banebrydende design.
 

Om Continental-koncernen
Med en omsætning på 39,2 milliarder euro i 2015 er Continental blandt de førende leverandører til bilindustrien på verdensplan
Koncernen, der beskæftiger godt 208.000 ansatte i over 53 lande, er opdelt i fem divisioner: Chassis & Safety, Interior, Powertrain, ContiTech og Tire
Tire-divisionen har i øjeblikket 22 produktions- og udviklingssteder i verden
Commercial Vehicle Tires er et selvstændigt forretningsområde i Tire-divisionen, der er en af verdens største producenter af dæk til lastbiler og busser samt et komplet produktprogram inden for industrielle dæk
Semperit-brandet har været en del af Continental AG siden 1985 og omfatter en bred produktportefølje indenfor dæk til personbiler, såvel som regional- og fjerntransport




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst