Forsiden
      

Opbygninger er præget af nytænkning og bæredygtighed

Tirsdag 24. maj 2016 kl: 13:13
Af: Redaktionen

På sidste års transportmesse i MCH Messecenter Herning blev Årets Opbygning gennemført for første gang. MCH har været på besøg hos sidste års tre vinderkandidater før dette års kåring på Vestfyn Trækker, der afholdes i weekenden 27.-29. maj

Konceptet for Årets Opbygning er udviklet af landtransportbranchen og hylder fagligheden i den evige udvikling af køretøjer, som hver dag skal løse nye transportopgaver. Turen forbi vinderkandidaterne fra 2015 gac indblik i, hvordan behov opstår, og løsninger skabes.

 
Fra 3D-tanker til virkelighed
For administrerende direktør Lars Sørensen fra Trailerpartner var bådhængeren en sjov opgave, fordi den fik tankerne på overarbejde. Lars Sørensen er tilhænger af innovation og enhver åbning for anderledes og mere bæredygtige løsninger.
 
- Innovation skaber udvikling. For at dække kundernes behov, er man nødt til at forny sig, og i den proces opstår nye fremgangsmåder. Jeg kan godt lide at tænke anderledes og tænker nye idéer i 3D. Det var også den måde, at bådhængeren blev en realitet, forklarer Lars Sørensen.
 
Opbygningen er speciallavet til bådtransport og vil specielt være at se på vejene, når bådsæsonen for alvor sætter ind. Trailerpartner har solgt flere af dem, og der vil også være en at finde standen på Vestfyn Trækker.
 

Omstillingsparathed er afgørende
HMF Group leverede efter Transport 2015 en 85 tonsmeter montagekran med ekstra god lasteevne til vognmand Klaus Hundborg. Opbygningen blev skabt i tæt dialog med chaufføren.
 
- Vi køber nyt grej for at undgå at holde på værksted, og vores chauffører har hver deres egen bil. De kører i bilerne til daglig, og derfor er det også dem, der beslutter, hvordan bilerne skal bygges. Selvom vi kender dagen i morgen, så ændrer opgaverne sig hele tiden, så for os er omstillingsparatheden helt afgørende, og derfor er det vigtigt, at bilerne er stabile, siger Klaus Hundborg.
 
For chauffør Thomas Berg betyder det meget, at han har fået indflydelse på opbygningen:
 
- Fordi kranen er så let, kan den monteres på bagenden, og det betyder, at jeg kan komme seks meter tættere på opgaverne. Jeg kan stadig køre med en 20 fods container. Støttebensplader og kæder er pakket, så de sidder, som de skal og uden at sidde i vejen. Kranen er aflukket, så jeg sparer tid, når den skal vaskes. Jeg kan tage mange flere opgaver, end jeg kunne med den anden bil, jeg havde, og opbygningen har lettet mit arbejde enormt, så jeg er virkelig glad for den, siger han.
 

Hvad vi ikke har, kan vi lave...
Sådan lyder det fra Magnus Skak, ejer af Skaks Kran Import & Eksport, som med verdens laveste forvognskonstruktion med en 110 tonsmeter kran løb med sejren i Årets Opbygning 2015. Thomas Bøje fra Bøje Kran- og Maskintransport er den glade ejer af kranen, som gør ham unik i branchen.
 
- For fire år siden fik vi leveret en konstruktion på 3,3 meter med 150 tonsmeter kran, og den har vi været meget glade for, men kravene bliver større og større. Derfor var opgaven til Magnus, at vi skulle kunne køre ind, hvor andre ikke kan. Vi skulle under 3,0 meter, og da vi fik den leveret, målte den 2,82 meter. Det giver os mulighed for at kunne løse andre typer opgaver ud over det, som kranen i forvejen kan, siger administrerende direktør Thomas Bøje.
 
For Magnus Skak er projektet lykkes grundet et solidt samarbejde og troen på, at det kunne lade sig at gøre. Selve kranen er bygget i Tyrkiet. Herfra kom den til Danmark på en trailer og leveret hos opbygger Christian Rasmussen, som har færdigbygget konstruktionen.
 
- Kranen her har været en helt speciel opgave. Thomas Bøje er perfektionist, men tør samtidig at begive sig ud i helt nye løsninger, og så bliver samarbejdet rigtigt spændende. Jeg har i hele processen haft en tæt dialog med fabrikken, og tre dage inden levering kørte jeg selv med kranen, så jeg blev kendt med de problemstillinger, som kunne opstå ude på en opgave. Det gør, at vi udvikler sammen, og det giver værdi for alle, siger Magnus Skak.
 

Årets Opbygning gentages på Vestfyn Trækker
En dampdiffusionstæt kølekasse, en linktrailer med hydraulisk skydebar opbygning og et fuldtudstyret rullende værksted er eksempler på opbygninger, som er tilmeldt Årets Opbygning 2016 og kan opleves på Vestfyn Trækker i weekenden 27.-29. marts 2016. Opbygningerne er udstillet på standene, og afstemningen foregår på Transport 2017 standen i teltgaden.
 

Årets Opbygning arrangeres af MCH Messecenter Herning og gennemføres for anden gang på Vestfyn Trækker. Oplysninger om kåringen samt overblik over de tilmeldte opbygninger findes på vestfyntrækker.dk og facebook.com/transportmessen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst