Forsiden
      

Kranfører sætter verdensrekord

Søndag 29. maj 2016 kl: 09:51
Af: Redaktionen

Da transportudstillingen Vestfyn Trækker lukkede lørdag klokken 17, var der barberet 42 sekunder af en verdensrekord, som blev sat sidste år under et VM for kranførere, som Hiab-koncernen står bag. Søndag fortsætter den danske del af dysten

Kranfører sætter verdensrekord
Verdensrekorden for at gennemløbe forhindringsbanen – forbi de opstillede dunke, under en bom og ned i en tønde – er nu slået med 42 sekunder. (Foto: Søren Hauge Carlsen)
På Vestfyn Trækker for  to år siden vandt Johnny Jensen den indledende runde af materielproducenten HIAB’s jagt på verdens bedste kranfører. Efterfølgende slog den 43-årige chauffør konkurrenter fra 14 lande af banen, da han året efter vandt verdensmesterskabet i Storbritannien.


Til VM 2015 gennemløb Johnny Jensen hurtigere end nogen anden forhindringsbanen - forbi de opstillede dunke, under en bom og ned i en tønde. Lørdag eftermiddag slog Johnny Jensen med en stor margin sin egen verdensrekord, der lød på to minutter og 18 sekunder. Nu var tiden et minut og 41 sekunder.


Kort efter blev verdensrekorden endnu en gang slået - denne gang af udfordreren Tim Hansen. Status efter en lang eftermiddag med intens konkurrence mellem de to er, at Tim Hansen har præsteret den hidtil bedste tid på et minut og 36 sekunder. Søndag fortsætter dysten. SAWO, der afholder kvalifikationsrunderne herhjemme, har store forventninger til, at også det kommende verdensmesterskab vindes af en dansker.


- Danmark er fyldt med dygtige kranførere, og resultaterne her på messen taler for sig selv. De danske deltagere ligger i top blandt tusindvis af europæiske medvirkende i konkurrencen, siger Vivian Knudsen, der er marketingkoordinator hos Sawo, der er danske forhandler af Hiab-kraner.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst