Forsiden
      

Iveco’s nye Stralis kører også ud i naturen med gas

Fredag 17. juni 2016 kl: 13:45
Af: Jesper Christensen

Iveco’s nye Stralis kører også ud i naturen med gas

Den italienske lastbilproducent kalder den nye gasdrevne Stralis - Ny Stralis NP - for et revolutionerende gaskøretøj specielt designet til bæredygtig langdistancetransport. Det er ifølge Iveco den hidtil eneste eneste langturslastbil, der kan køre på komprimeret og flydende naturgas, eller en blanding af de to, og som samtidig kan levere den effekt, komfort, transmissionsteknologi og rækkevidde, der kan leve op til kravene til en lastbil, der kører over lange afstande

Iveco’s nye Stralis kører også ud i naturen med gas
Ny Stralis NP, der har et Hi-Way-førerhus med bekvemmeligheder som de øvrige Stralis-modeller, har en ny motor, der yder 400 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 1.700 Nm, hvilket svarer til den tilsvarende dieselversion. Lastbilens 12-trins automatiserede gearkasse fra ZF er blevet optimeret med øget holdbarhed, reducerer omkostningerne og forbedrer kørekomforten til følge.


Iveco angiver rækkevidden på den gasdrevne udgave af Iveco Stralis til 1.500 km. Dermed kører Ny Stralis NP ud og gør naturgas til en brugbar løsning til al slags kørsels - også langdistance transporter i ind- og udland. 


Ny Stralis NP er udstyret med den nye Iveco Cursor 9 Natural Power Euro 6-motor. Iveco peger på, at det er den første naturgasdrevne lastbil med en 12-trins automatiseret Eurotronic-gearkasse, der garanterer lavere brændstofforbrug og større kørekomfort. 


- Iveco var den første producent i verden af erhvervskøretøjer, der forstod potentialet i naturgas. Vi har introduceret gasdrevne versioner af lastbiler, varevogne og busser på markedet. Og i dag har vi en park af over 15.000 gasdrevne køretøjer i Europa. Ny Stralis NP bygger på Ivecos omfattende ekspertise i at tage et skridt ind i fremtiden. Det er den første rigtige langdistance gaslastbil på markedet, der kan tilbyde et alternativ til dieselkøretøjer og den mest bæredygtige langdistancetransport nogensinde, siger Pierre Lahutte, der er Iveco Brand President.


Forbedringerne i Ny Stralis NP bidrager til en reduktion på 3 procent i Total Cost of Ownership i forhold til den tidligere model, hvis brændstofomkostninger allerede var op til 40 procent lavere end for tilsvarende dieselversion.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt
- Marts bød på 343 nye lastbiler over 16 ton
- Forhandler af vare- og lastbiler runder 75 år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst