Forsiden
      

Nye førerhuse med fladt gulv er også med i programmet

Onsdag 24. august 2016 kl: 10:55
Af: Redaktionen

Nye førerhuse med fladt gulv er også med i programmet

Scania løftede tirsdag aften sløret for sine nye lastbilmodeller, hvor den mest synlige forandring er førerhusene, hvor der nu også er en S-model med fladt gulv

- I S-førerhuset er det muligt at bestille to senge på 80 cm, hvor den nederste seng kan udvides til 100 cm med eksempelvis vores mest avancerede madrasser til langturskøretøjer, hvor to chauffører skiftes til at køre, siger Göran Hammarberg, chef for førerhusudvikling hos Scania.


- Ingen behøver at nøjes med en gennemsnitlig seng, og begge chauffører kan sove med optimal komfort. De rummelige S-førerhuse er også udstyret med ekstra isolering, og på alle tænkelige områder tilbyder de omhyggeligt konstruerede og komfor­table løsninger, som skaber de bedste betingelser for en god nats søvn. Desuden gør S-førerhusets plane gulv det nemmere at bevæge sig rundt i førerhuset, fremfører han.


Frihed i form og funtion
Instrumentpanelet er modulopbygget, hvilket gør det nemt at tilpasse i forhold til kundernes behov for ergonomisk design. Knapper, betje­ningsfunktioner og opbevaring findes i forskellige versioner og layout. Scania mener, at det også er værd at bemærke, at alle mate­rialer, spaltemål og tolerancer er fremstillet med samme finish og pasform som i luksusperson­biler.


- Vi ændrer ikke det grundlæggende ergonomiske design bare for et syns skyld. Naturligvis har vi gjort god brug af de erfaringer, som vi har høstet hos Scania gennem tiden, siger Fredrik Pehrsson, der er chef for køretøjsergonomi hos Scania.


Eksempelvis er der en lang række forskellige muligheder, som afhænger af den måde, man ønsker at indrette opbevaringspladsen på.


Den modulopbyggede konstruktion omfatter også knapper og betjeningsfunktioner, som er en vigtig faktor i forhold til lastbilchaufførernes arbejdsmiljø. Takket være den modulopbyggede konstruktion kan alle chauffører designe deres egne løsninger på grundlag af de mest relevante behov og funktioner i en bestemt type lastbil eller til en bestemt type transportopgave.


- Man vil være i stand til at tilpasse og individualisere lastbilen endnu mere end tidligere. I kombination med perfekt ergonomisk design, nøjagtig farvematch og materialevalg hjælper dette med til at skabe en komfortabel arbejdsplads med et højt kvalitetspræg, siger Kristofer Hansén, der er Scanias chefdesigner.


Han peger på, at interiøret er ridsefast og kan modstå grundig rengøring. De betjeningsfunktioner, som eksempelvis sidder i døren, er designet til at modstå både vand og støv - også på meget lang sigt.


I den første produktionsfase vil Scania tilbyde otte forskellige typer førerhuse, men udvalget vil hurtigt blive udvidet med yderligere modeller.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst