Forsiden
      

Vognmand i Vendsyssel kan tage kranen af

Torsdag 13. oktober 2016 kl: 12:05
Af: Redaktionen

Stiholt A/S, der forhandler Scania-lastbiler, har leveret en ny fire-akslet Scania R 450 LB8x4 med aftagelig kran og fleksibelt kroghejs til vognmand Hans Qvist i Ulsted ved Hals i det sydøstlige hjørne af Vendsyssel

Vognmand i Vendsyssel kan tage kranen af
Hans Qvist driver en vognmandsforretning med en lille håndfuld lastbiler til entreprenørkørsel og anden lokal kørsel som speciale. Den nye Scania R 450 LB8x4 skal han selv køre med i de kommende mange år.


Det er Stiholt i Aalborg og sælger Peter Munkholm, der har stået for leveringen af den kraftige bil. Den er forsynet med ekstra kraftig chassisramme samt tandemtræk med navreduktion til krævende entreprenørkørsel. 


Højbjerg Maskin Fabrik (HMF) har stået for opbygningen med en aftagelig HMF 2420-kran samt JOAB-kroghejs. Kranen kan sættes af på nogle få minutter ved at løsne kranen fra chassiset og løfte den op til maksimal højde på støttebenene. Derefter vippes kroghejsets tårn helt ned, og bilens luftaffjedring sættes i laveste kørehøjde, så bilen kan køre væk under kranen. 


Hans Qvists’ nye Scania er desuden opbygget til vinterbekæmpelse med saltspreder og sneplov samt forsynet med VBG træktøj til kørsel med kærre.
Under CR16-førerhuset, der er med fire-punkts luftaffjedring, ligger en 13-liters seks-cylindret rækkemotor på 450 hk, der lever op til Euro 6-normen med SCR-teknologi. Bag den sidder en 14-trins GRSO905-gearkasse med Opticruise samt to krybegear og overgear for at opnå en økonomisk totalgearing i kombination med bagtøjernes udveksling på 3,67:1.


Hans Qvist har sikret sig minimale driftsomkostninger ved at tegne en serviceaftale inklusiv udvidet drivlineforsikring hos Stiholt.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst