Forsiden
      

Murer- og entreprenørforretning lod chaufføren bestemme

Onsdag 21. juni 2017 kl: 11:34
Af: Redaktionen

Murer- og entreprenørforretning lod chaufføren bestemme

Scania-forhandler Stiholt A/S i Aalborg har leveret en ny tre-akslet Scania G 490 til murer- og entreprenørfirmaet Lars Pedersen & Søn A/S, der hører hjemme i Suldrup mellem Aars og Støvring i Himmerland. Det særlige ved leveringen er, at det stort set er lastbilens chauffør, Søren Lykke, der har bestemt bilens specifikationer. Og han har lagt vægt på praktiske og fornuftige løsninger krydret med lidt mere

Murer- og entreprenørforretning lod chaufføren bestemme
Baggrunden for at lade bilens chauffør, Søren Lykke, bestemme så meget, er, at virksomheden prioriterer trivsel, arbejdsglæde og udvikling højt. Søren Lykke, der har arbejdet i firmaet i 15 år, har det seneste år været firmaets eneste chauffør - og nu har han fået en ny lastbil at køre i. Den nye lastbil, er en Scania G 490 LB8x2*6, som lastbilsælger Peter Munkholm fra Stiholt i Aalborg har leveret. Den erstatter en 10 år gammel Scania P 380.


Den nye Scania G 490 er indregistreret til firmakørsel og bruges til kørsel med alt fra grus og sand til byggematerialer, stilladser og maskiner. Søren Lykke kunne have ønsket sig en ny V8’er, men af hensyn til brændstofforbruget ved de mange krantimer valgte han en 13-liters seks-cylindret rækkemotor på 490 hk. Den har også kræfter nok til at køre med 56 ton vogntogsvægt, når den bliver læsset op til totalvægt med sand og grus og samtidig får firmaets nye, tre-akslede kærre med tre-vejs tip på slæb. Af hensyn til kørslen i sand og grus på byggepladser har Søren Lykke også valgt bagtøj med navreduktion, der giver ekstra styrke og elasticitet til at undgå fastkørsel i de allerfleste situationer. Sawo har monteret både wirehejs og Hiab 302 HiPro-kranen med 28 tm kapacitet. Det rækker til at løfte en fyldt grab grus ud på 15 meter.
 

Søren Lykke skal ind og ud af førerhuset mange gange hver dag. Så en anden grund til at vælge 490’eren var ønsket om at få et G-førerhus. Det sidder lidt lavere på chassiset end det højere R-førerhus, som var et krav, hvis der skulle have ligget en V8’er under gulvet. Lars Pedersen & Søn har mange byggeopgaver i byområder med mange bløde trafikanter, så af hensyn til trafiksikkerheden har den nye G 490’er både højresvings- og bakkamera på både forvogn og kærre. Søren Lykke har også fået lov til at være lidt god ved sig selv ved at specificere et stort musikanlæg med integreret navigation samt premium-førerstol og hvileudrustning i førerhuset.



Som lidt ekstra kryderi har Søren Lykke fået sat ”hollænder-lygter” på spejlarmene og markeringslygter på for- og bagkofangerne.


For 60 år siden grundlagde murer Lars Pedersen en lille murervirksomhed i Suldrup mellem Aars og Støvring. I dag er det tredje generation i form af René Thomasbjerg, der driver virksomheden, som nu hedder Lars Pedersen & Søn A/S og har ca. 50 medarbejdere.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst