Forsiden
      

Lastbilproducent tester hybrid-lastbiler med lang elektrisk rækkevidde

Mandag 2. marts 2020 kl: 11:13
Af: Redaktionen

Lastbilproducent tester hybrid-lastbiler med lang elektrisk rækkevidde

Sammen med den hollandske transportvirksomhed Peter Appel har DAF Trucks startet ”field test” af CF Hybrid. (Foto: DAF Trucks)

Hollandske DAF Trucks, der er en del af amerikanske Paccar, har indledt feltprøver med CF Hybrid for at indsamle erfaring fra daglig brugere. Den hollandske transportvirksomhed Peter Appel kører i øjeblikket med to CF-hybrid-lastbiler, som indgår i virksomhedens distributionssystem og leverer varer til supermarkeder i hjertet af Holland

DAF CF Hybrid kan køre 100 procent elektrisk i byområder og anvender ren dieselteknologi ved kørsel uden for byer. DAF CF Hybrid-lastbilerne er udstyret med en 10,8 liters Paccar MX-11 dieselmotor på 450 hk) og en ZF elektrisk motor på 100 hk - begge i kombination med en speciel ZF TraXon-gearkasse udviklet til hybride drivlinjer.  


Genopladning under kørsel eller ved ladestation
Elmotoren får sin energi fra en 85 kWh batteripakke, som genoplader, når dieselmotoren er i brug. Under dieseldrift fungerer elmotoren som en generator og leverer energi til batteripakken. I fremtiden vil det også være muligt at oplade batteriet på en ladestation.


Når batteriet er fuldt opladet, vil DAF CF Hybrid - afhængigt af lastbilens og påhængskøretøjets kombinerede totalvægt - have en elektrisk rækkevidde på mellem 30 og 50 kilometer, hvilket er rækkevidde nok til at køre ind og ud af byområder uden at udlede CO2, NOx’er og partikler under kørslen i byområderne.


Smart energistyring 

Uden for byerne kører CF Hybrid på dieel. I kombination med el-motoren giver hybridteknologien ekstra besparelser på brændstofforbruget takket være smart energistyring. Den energi, der skabes, når man bruger bilens motorbremse og Downhill Speed Control, samles op af elmotoren, som i de tilfælde fungerer som en generator. Det begrænser både brændstofforbrug og CO2-udledning. 


Velegnet til længere ture
- Sammen med vores kunde, Albert Heijn, er vi altid på udkig efter måder, hvorpå vi kan reducere vores CO2 udledning, siger Marcel Pater, der er vognparkchef hos Peter Appel Transport, som råder over i alt 680 lastbiler. "


- Hvor de elektriske lastbiler er ideelle til distributionskørsel i byer, er hybridteknologien at foretrække på længere ruter. I byer fungerer DAF CF Hybrid helt elektrisk, og lastbilens dieselmotor betyder, at den kan køre til og fra forskellige distributionscentre i Holland og i udlandet uden problemer, siger han videre.


Kunders daglige brug
- Med en renere fremtid for øje er der for DAF ingen enkelt teknologisk løsning til et bredt spektrum af transportkravene, siger Ron Borsboom, der er direktør for produktudvikling. 


- Derfor tester vi forskellige teknologier. Fuldt elektriske lastbiler er et godt alternativ til distributionskørsel i byer, ren dieselteknologi er en fremragende løsning til længere afstande - dels på grund af nye typer brændstoffer - og på lang sigt kommer vi også til at se nærmere på brintløsninger. Med CF Hybrid ”field test” ønsker vi ikke blot at vurdere lastbilens elektriske ydelse og dens ydelse ved brug af dieselteknologi, men også hvor egnet den er, hvis vores kunder vil bruge den hver dag, siger han videre.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst