Reduceret egenvægt har været i fokus

Mandag 15. juni 2015 kl: 09:33
Af: Redaktionen

Reduceret egenvægt har været i fokus

HMK Bilcon, der er leverandør af vægtoptimerede transportløsninger opbygget i aluminium, har leveret det første af en række nye vogntog til energiselskabet OK a.m.b.a. De nye vogntog er optimeret til den maksimale totalvægt på 56 ton for syv-akslede vogntog, som blev indført i 2014

Det nye vogntog skal sammen med flere af samme slags indgå OK’s vognpark, der i øjeblikket består af 80 trækkere og forvogne samt 45 påhængsvogne og sættevogne. De trækkende enheder i vognparken kører for selskabet i omkring 12 år, så der sker løbende udskiftning af ældre materiel.
 

- I år har vi valgt at udskifte lidt flere vogntog end den almindelige vedligeholdelsesplan tilsiger. Det skyldes den øgede tilladte totalvægt. Den ekstra totalvægt op til de 56 ton gør jo en stor forskel på et vogntog, der kører mange ture og timer om året i 12 år. Det kan ganske enkelt betale sig at udskifte materiellet lidt hurtigere, siger driftchef Lars Mortensen.
 

Frank Conradsen, der er teknisk ansvarlig for vognparken hos OK, fortæller, at selv vægtbesparelsen på alufælgene, som vogntogene er forsynet med, kan betale sig i stedet for de tungere stålfælge. Alufælge giver et par hundrede kilo i lavere egenvægt, men omregnet til antal transporterede liter i 12 år, er merudgiften en god forretning.
 

Energiselskabet OK har 640 tankstationer. Her til kommer et stort antal private- og især erhvervskunder, som eksempelvis landmænd og entreprenører, der får leveret fyringsolie, diesel og lignende. OK’s distribution udgår fra i alt 11 steder fordelt over landet og styres fra Fredericia.


Sikkerhed med Safecon
Udover hensynet til driftsøkonomi og vedligholdelsesplan spiller OK’s interne vognudvalg også en vigtig rolle, når OK køber nyt. Udover driftchef Lars Mortensen og Frank Conradsen, der er teknisk ansvarlig, består vognudvalget også af fire tillidsvalgte chauffører.
 

- I vognudvalget har vi en fælles ambition om at gøre vores vognpark til en sikker, effektiv og god arbejdsplads. Sikkerhed i vores branche handler om to ting, dels sikkerhed for at vores forskellige olieprodukter kun havner dér, hvor de er tiltænkt, dels at kunderne faktureres for præcis det antal liter, de har fået leveret. Vi har blandt andet valgt at få monteret HMK Bilcons Safecon 2 system, der hjælper chaufføren med at undgå fejl, fremhæver Lars Mortensen og tilføjer:


- Vi har samarbejdet med HMK Bilcon i mange år, og deres fokus på konstant at optimere opbygningen med fokus på den højest mulige nyttelast er vigtig for os. De er også gode til at orientere os om nye muligheder. Kvaliteten og driftsikkerheden er også høj, og det er også et vigtigt element i at sikre god driftøkonomi.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.