Enkelheden er afgørende for stabil drift

Tirsdag 29. maj 2018 kl: 19:26
Af: Redaktionen

Enkelheden er afgørende for stabil drift

Stiholt i Nordjylland har leveret en ny tre-akslet sekshjulstrukken Scania P 360 CB 6x6 HHZ til Polaroil i Upernavik på Grønland. Her ligger der ikke et lastbilværksted med komplet reservedelslager på hvert gadehjørne, så derfor har Polaroil lagt vægt på driftssikker og ukompliceret teknik

Enkelheden er afgørende for stabil drift
Det betyder eksempelvis, at P 360’eren er udrustet med DC13 Euro 3-motor på 360 hk, 9-trins GR905-gearkasse med manuelt gearskift samt navreduktion på både foraksel og tandembogie. Chassiset er af H-typen (Heavy duty), og bilen kører på 3x29 mm parabelfjedre på forakslen og 4x41 mm bladfjedre på tandembogien. Den har tre-delt stålkofanger, som er forberedt for centermonteret træktøj.


Også CP16-førerhuset er specificeret så ukompliceret som muligt. Det betyder for eksempel, at bilen har manuelt varmeapparat, manuel centrallås, manuelt rudeoptræk og manuel motorbremse.


Tankopbygningen er udført af VM Tarm a/s og består af en 12.000 liter tank med tre rum på hver 4.000 liter til distribution af olie. Bilen er klargjort hos Stiholt i Hjørring og er solgt af lastbilsælger Christian Pedersen, der også har en ny Scania XT 4x4 på vej til Polaroil til levering til efteråret.
 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.