Klik venligst

Klik venligst

Forsiden
      

Lasten i varebiler kræver også sikring - eller en god forsikring

Mandag 8. juni 2020 kl: 10:29
Share  


Af: Redaktionen

Lasten i varebiler kræver også sikring - eller en god forsikring

Nethandlen boomer, og der bliver sendt flere og flere pakker. Det kan både give nye muligheder og udfordringer for personalet i distributionsbranchen, som skal transportere pakkerne effektivt og sikkert. Derfor er lastsikring og tilpasningsdygtig bilindretning et vigtigt emne

Mad, tøj, husholdningsprodukter, byggematerialer og meget mere kan bestilles hjem med et par klik, hvilket især har været brugt i den seneste tid, hvor mange har holdt sig vær fra de fysiske butikker.  et har resulteret i et reelt leveringsboom i Danmark, hvor man eksempelvis hos PostNord har oplevet en stigning i leveringer på op mod 40 procent pr. dag. Enkelte dage har PostNord endda sendt dobbelt så mange pakker afsted som normalt - ifølge en artikel på dr.dk 8. april.


Resultatet er, at der kører et stigende antal varebiler på vejene, som leverer varer til virksomheder og enkeltpersoner over hele landet. Med flere forsendelser bliver det mere tydeligt, at det er vigtigt at holde transporten og lasten så sikker som muligt - ellers koster det på ens renommé og forsikring. Virksomheden Sortimo, der er leverandør af indretningsløsninger til varebiler, kommer med tre gode råd til lastsikring i varebilen.

 
1. Placer din last korrekt
Når du skal laste varebilen, må lasten ikke påvirke kørestabiliteten. En ændring i lastens tyngdepunkt påvirker køretøjets køreegenskaber, og det er derfor yderst vigtigt, at man lægger den tungere last lavt i bilen og placerer lastens tyngdepunkt så tæt på bilens centrum som muligt.
Det er samtidig en fordel set fra et ergonomisk perspektiv, da man på denne måde undgår tunge løft.
 
2. Fejlfri sikkerhed med fejlfrit sikkerhedssystem
Når man investerer i systemer til lastsikring, er det vigtigt, at de er egnet til godstransport. Surringsfunktionerne skal være i stand til at modstå tilstrækkelig belastning og samtidig være let justerbare for at sikre lasten. Derfor kan det blandt andet være en god idé at investere i et gulv, der kan hjælpe med at skabe de optimale betingelser for ordentlig lastsikring. Det kan for eksempel gøres med integrerede surringspunkter og muligheden for at fastgøre spændestænger.
 
3. Skræddersyet bilindretning
For kurerfirmaer kan arbejdsdagen være fuld af uforudsete forhindringer. Det er ikke altid, man kender pakkens størrelse på forhånd, og måske er pakken ikke som forventet. Derfor er det vigtigt at optimere lastrummet for at gøre varebilen så sikker og effektiv som muligt. Det kan man gøre ved at investere i bilindretning med fleksible løsninger, der kan skræddersys til ens arbejdsdag - uden at gå på kompromis med sikkerheden. 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bulk-transportvirksomhed henter komplet vogntog i Hedensted
- 44 renovationsbiler fra samme leverandør kører ud i Serbiens hovedstad
- Ny mand er rullet ind hos lastbilforhandler i Greve
- Bjærgningsbilen trækker med 750 heste
- Den tre-akslede gardintrailer er bygget op over et letvægtschassis
- Vestjysk vognmand tipper bagud med tre-akslet kærre
- Vognmand i Vivild valgte Volvo FH16
- Vognmand på Sjælland kører med hydraulisk forhjulstræk
- Kranen er klar til at klare klinkerne
- Sønner har arvet faderens glæde for lastbiler fra Øst-sverige
- Holstebro-virksomhed får tre-akslet trækker med kran fra Hedensted
- Dollyerne er part af tons-tunge transporter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst