Forsiden
      

Lastbiler med ekstra lave førerhuse får glasdør

Torsdag 17. december 2020 kl: 13:47
Af: Redaktionen

Lastbiler med ekstra lave førerhuse får glasdør

Den svenske lastbilproducent Scania, der gennem en årrække har leveret ekstra lave førerhuse til sine lastbiler til eksempelvis renovationskørsel og bydistribution, lancerer nu en indadgående glasdør i førerhus-siden, der vender ind mod vejsiden. Dermed bliver det enklere for bilens mandskab at komme sikkert ind og ud af bilen

Lastbiler med ekstra lave førerhuse får glasdør
Den nye glas-dør, som har fået navnet Scania City Door, åbner for en ergonomisk, sikker og effektiv ind- og udstigning i lastbilen. Derudover forbedrer glasdøren udsynet for både chaufføren og eventuelle medhjælpere - eksempelvis ved renovationskørsel i tæt bytrafik. 


- Scanias L-serie er meget værdsat og spiller en vigtig rolle i Scanias modelprogram. Det gælder ikke mindst i forhold til de af vores kunder, der beskæftiger sig med renovations- og distributionskørsel, siger produktchef Mikael Schuer fra Scania Trucks.


- L-førerhusets lave og brede adgangsforhold i kombination med automatisk kneeling-funktion og en super-ergonomisk førerplads repræsenterer alle de nyeste funktioner i vores skræddersyede førerhuse til krævende bykørsel. Takket være City Door glasdøren bliver L-serien endnu mere attraktiv og effektiv. Det kan bidrage til at tiltrække nye chauffører til branchen og fastholde de nuværende i kraft af endnu større tilfredshed med deres daglige arbejdsredskab, siger han videre.


Scanias L-serie har hidtil kunne leveres med traditionelle udad-åbnende døre i begge sider samt med en lavt placeret City-rude i passagerdøren. Udvidelsen af modelprogrammet med muligheden for at specificere City Door på L-førerhuset giver ekstra komfort for chauffører og eventuelle medhjælpere, der ofte skal ind og ud af førerhuset i løbet af deres arbejdsdag. Samtidig gør den ind- og udstigning i passagersiden både hurtigere og mere ergonomisk, hvilket ikke mindst er en fordel ved renovationskørsel, hvor medhjælpere på renovationsbilerne skal stige ud og ind direkte på fortovet.


L-serien har i forvejen gode adgangsforhold i førersiden samt god gennemgang fra fører- til passagersiden. En svingdør i højre side giver endnu hurtigere og mere sikker adgang direkte til fortovet.


Et ønske fra markedet
- Interessen for Scania L-serie førerhus er allerede meget stor i den nuværende, velkendte udformning, siger Mikael Schuer.


- Vi har et attraktivt tilbud allerede i dag, men vi ser også, at til visse kørselsopgaver er en indad-svingende glasdør med et endnu bedre udsyn til højre for førerhuset et meget stort ønske fra vores kunder. Det kan vi nu imødekomme med City Door-løsningen.



Scania's idé med en svingdør i L-førerhusene kunne allerede ses for et par år siden på IAA-messen i Hannover. (Foto: Jesper Christensen)




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst