Forsiden
      

Lastbilerne er nu alle fra samme leverandør

Onsdag 31. marts 2021 kl: 12:06
Af: Redaktionen

Lastbilerne er nu alle fra samme leverandør

Hos Nordjysk Forretnings- og Industrirenovation (NFIR) i Hjørring sørger 28 lastbiler for at servicere nordjyske industrivirksomheder lokalt i Hjørring og omegn, i Aalborg og i resten af Vendsyssel med affaldshåndtering, renovation og genbrug. Det skete indtil for nylig med en vognpark på 27 Scania og en enkelt Volvo. - Med Stiholts seneste levering af en splinterny, 4-akslet Scania P 500 fik vi dog udryddet den sidste Volvo, som Jan Riisager fra NFIR udtrykker det

Jan Riisager er ansvarlig for indkøb af biler, udstyr og værkstedsdrift hos NFIR og derfor hovedansvarlig for virksomhedens vognpark, der består af 27 forvogne og en enkelt trækker og fordelt næsten ligeligt på komprimator-, hejselads- og presenningbiler.


Virksomhedens nye Scania P 500 er bygget på driftserfaringerne med en næsten tilsvarende P 450, som Stiholt leverede for et par år siden. Den har opført sig eksemplarisk, men for at have lidt flere muskler til at køre med modulvogntog, blev den nye opgraderet til 500 hk.


- Vi kører en del med modulvogntog for Dansk Retursystem mellem Svenstrup og Løsning. Ofte har vi tungt genbrugsglas med, så de 500 hk passer bedre end 450 hk. Samtidig skal den nye P 500 også bruges på ”langtur” helt over til København, så derfor har vi valgt at udruste den med sovekabine. Og endelig har vi valgt det lave P-førerhus, fordi chaufføren uanset kørselsopgave har mange daglige ind- og udstigninger, siger Jan Riisager.


I forhold til 450’eren er den nye også opgraderet fra tre til fire aksler. Det øger fleksibiliteten i vognparken, når den også kan bruges til lokal kørsel med tunge affaldscontainere.


Den nye lastbil har triplebogie med en styrbar aksel foran trækakslen og tvillingmonteret bogie. Alternativt kunne NFIR have valgt bilen med styrbare bogieaksler både foran og bag en tvillingmonteret trækaksel som 8x2/*6.


- Vi har valgt bilen som 8x2/4, fordi den ligger bedre på vejen på de lange ture. Når der er brug for at komme ind på de trange pladser, hvor en styrbar aksel bagest havde været en fordel, er den nye P 500 udrustet med ”Norges-bogie”, hvor vi kan vægtforskyde maksimalt fra den bageste bogieaksel over på trækakslen. Det gør bilen lige så manøvredygtig som en med styrbar bagaksel, og samtidig bevarer vi de gode køreegenskaber på landevejen takket være den længere akselafstand, siger Jan Riisager og fortsætter:


- Vi bilder os ind, at der er tænkt på det hele, og vi synes, at det har resulteret den perfekte bil til vores behov.


Bilen er malet i Nordjysk Forretnings- og Industrirenovations farver af Nordjysk Autolakering i Sæby. Det er Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm, der har solgt den nye lastbil, mens Stiholt i Hjørring har stået for klargøring og levering. Hjørring-afdelingen får desuden ansvar for bilens fremtidige vedligeholdelse i kraft af en otte-årig serviceaftale med udvidet drivlinedækning - en såkaldt Drivline+-aftale.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst