Forsiden
      

Postbiler på klippeø bliver elektriske

Torsdag 14. oktober 2021 kl: 22:07
Af: Redaktionen

Postbiler på klippeø bliver elektriske

Omdelingen af breve og pakker på Bornholm bliver mere bæredygtig, når PostNord til november udskifter sine nuværende 16 dieselbiler med 16 nye elbiler. Det vil udlede mindre CO2 og færre partikler, og er en del af PostNords grønne omstilling

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu får udskiftet vores aldrende vognpark på Bornholm, og at det tilmed bliver med nye elbiler, der er gode for både klima og arbejdsmiljø, siger Michael Frølich, der er vicedirektør for Mail & Last Mile i PostNord.


De 16 elbiler skal køre med pakker og breve på hele Bornholm og suppleres af to eksisterende cykelruter i Rønne. Bilerne forventes i drift til 15. november, og imens er arbejdet med opsætning af ladestandere i fuld gang.


I 2011 testede man også elbiler til omdeling af post på Bornholm i et pilotprojekt. Men dengang var rækkevidden på bilerne ikke god nok, da de ikke kunne holde strøm til at dække ruterne på øen, og man måtte skifte til dieseldrevne biler. Siden har teknikken og el-bilernes rækkevidde udviklet sig med stormskridt, og de batteridrevne biler vil fremover fylde mere og mere i PostNords flåde af pakkebiler.


- Elbilerne er en del af vores strategi om at gøre PostNord fossilfri inden 2030, og vi er rigtig stolte over at være en del af den vigtige grønne omstilling, som nu accelererer yderligere på Bornholm, siger Michael Frølich.


Endvidere har PostNord to dieseldrevne liftbiler, der til- og afposter butikkerne på Bornholm. Dem findes der endnu ikke brugbare eldrevne alternativer til på markedet, så de forbliver en del af PostNords set-up på øen indtil videre.


De nye elbiler er af typerne Mercedes-Benz eVito og eSprinter, hvis rækkevidde passer til de ruter, PostNord kører på Bornholm.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst