Forsiden
      

Elektrisk prototype kørte 475 kilometer på én opladning

Onsdag 30. november 2022 kl: 15:11
Af: Redaktionen

Elektrisk prototype kørte 475 kilometer på én opladning

Prototype af en ny generation af Mercedes eSprinter er på vej. Forud for lanceringen har Mercedes-Benz haft en prototype ude at køre for at se, hvor lang rækkevidden var. Det blev til 475 kilometer på en enkelt opladning, hvilket peger på, at de nye elektriske modeller har en markant længere rækkevidde, end de nuværende eSprinter

Testturen gik fra Stuttgart til München og tilbage igen. Undervejs præsterede eSprinter-prototypen et strømforbrug på 21,9 kWt pr. 100 kilometer til trods for, at ruten bød på såvel motorvejskørsel samt kørsel i bjergområder med markante stigninger. 


Prototypen er en forløber for den nye Mercedes eSprinter, som vil blive præsenteret med tre forskellige batteristørrelser. Det var versionen med det største batteri, som blev udvalgt til testkørslen. For at demonstrere modellens evner som kurérkøretøj, blev der samtidig valgt en ekstra lang version med højt tag. 


Forbrugstest i virkelige omgivelser 
Hvor mange forbrugstest foregår på lukkede baner eller i laboratorier, valgte ingeniørerne hos Mercedes-Benz Vans at udføre testkørslen i naturlige omgivelser og ganske enkelt køre en virkelig ekspreskørsel mellem Stuttgart og München -med kørsel i såvel tæt bytrafik samt på landeveje og motorveje. Rutens længde var i alt 475 kilometer og bevægede sig topografisk fra 210 til 785 meter over havets overflade. Ved ankomst til slutdestinationen på Mercedes-Benz Museum i Stuttgart viste varebilens forbrugsmåler en resterende rækkevidde på 20 kilometer. 


Hele kørslen, som blev foretaget 19. oktober, blev fra start til slut overvåget fra passagersædet af en uafhængig ekspert fra det tyske test- og certificeringsorgan, TÜV Süd. Dermed blev det garanteret, at det lave forbrug og den lange rækkevidde blev opnået med blot én batteriopladning samt at bilen i øvrigt fungerede, som den skulle. 


Markedsførende i Danmark 
Den nye eSprinter præsenteres i begyndelsen af februar, og Mercedes-Benz Vans har ambitionen om at være førende indenfor elektrisk mobilitet. År til dato har Mercedes-Benz en markedsandel på 30 procent i Danmark, når det gælder elektriske varebiler - og har dermed indtaget en førsteplads i segmentet. 


- Forbrugstestens resultat for den nye eSprinter lover rigtig godt for et af de mest kritiske punkter, når det gælder elektrisk omstilling på markedet for varebiler, nemlig rækkevidden. Samtidig kan vi løfte sløret for, at den nye eSprinter vil byde på et interessant udstyrsniveau, og med tre forskellige størrelser batteri og et utal af chassiskonfigurationer, vil den blive mere fleksibel end nogensinde. Vi glæder os dermed til at kunne række ud til et endnu bredere kundesegment, siger salgschef hos Mercedes-Benz Vans Danmark, Louise Klink Raaschou. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst