Forsiden
      

Svensk lastbilleverandør tegner sig for de fleste elektriske lastbiler i Danmark

Fredag 24. februar 2023 kl: 13:01
Af: Redaktionen

Svensk lastbilleverandør tegner sig for de fleste elektriske lastbiler i Danmark

Bestanden af el-lastbiler er fordoblet siden sidste år. Som vi med henvisning til tal fra Volvo Trucks kunne fortælle torsdag, går udviklingen hurtigere. I Danmark oplyser Volvo Trucks største konkurrent, Scania, at de tegner sig for størsteparten af de batteri-elektriske lastbiler, der er indregistreret i Danmark. -I 2025 ventes salget af el-lastbiler at nå et totalmarked på ca. 300-500 nye registreringer i Danmark, lyder vurderingen fra Anton Freiesleben, der er salgsdirektør i Scania Danmark A/S

Mere præcist står der Scania på fronten af 31,5 procent af alle de el-lastbiler, der i dag kører på vejene i Danmark. Dertil kommer, at Scania også blev markedsleder for el-lastbiler sidste år, hvor den svenske producent stod for for 56,25 procent af det samlede salg af el-lastbiler i Danmark.


- Vi gør meget ud af at fjerne usikkerhedsmomentet hos vores kunder, og det afspejler sig i salgstallene, siger Anton Freiesleben, salgsdirektør i Scania Danmark.


Scania har leveret el-lastbiler til en bred kundegruppe i 2022, og fælles for alle kunder er, at de sammen med Scania får udarbejdet en grundig analyse af alle behov.


- Scania bestræber sig på at afdække alle udfordringer, når kunder ønsker at opstarte drift på alternative drivmidler som biogas, el eller biodiesel/syntetisk diesel. Vi udfører rækkevidde-simuleringer, afdækker ladebehov og dimensionering af ladestationer og hjælper også med etablering af tanknings- og ladeinfrastruktur, siger Anton Freiesleben, der er salgsdirektør i Scania Danmark og fortsætter:


- Kort sagt bestræber vi os på at afmystificere skiftet til grøn transport og herunder beregne TCO på diesel vs alternativerne med henblik på, at kunderne kan sætte de nye teknologier i drift uden ubehagelige overraskelser. Selve køretøjerne udmærker sig ved at have de samme fine egenskaber som Scania har været kendt for i årtier; høj driftssikkerhed, lavt energibehov, stærke præstationer og ikke mindst fremragende chaufførkomfort.


Scania oplever, at det, der vægter hos kunderne, når der skal tales el-lastbiler, er solid rådgivning og økonomisk sikkerhed. Ligesom det er særligt vigtigt for kunderne at få styr på rækkevidde, ladebehov og ladeløsning.


Hos Scania ser man ind i nogle år, hvor el-lastbiler, men også gaslastbilerne, vinder mere og mere terræn.


- Vi forventer, at markedet for el- og gas lastbiler i 2023/2024 vil ligge på 100-150 biler for hver af de to teknologier og i 2025 ventes salget af el-lastbiler at nå et totalmarked på ca. 300-500 nye registreringer i Danmark, lyder vurderingen fra Anton Freiesleben.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst