Forsiden
      

Serieproduktion af batteri-elektriske lastbiler begynder i Belgien

Torsdag 14. september 2023 kl: 13:44
Af: Redaktionen

Serieproduktion af batteri-elektriske lastbiler begynder i Belgien

Volvo Trucks sætter gang i serieproduktionen af elektriske lastbiler med tunge batterier på sin fabrik i Gent i Belgien. Det betyder, at Volvo-koncernen nu bygger batteri-elektriske lastbiler bygges på fire fabrikker - tre i Europa og en i USA.

- Fabrikken i Gent er den største i vores netværk, så det er en meget vigtig milepæl. Nu kan endnu flere transportvirksomheder køre elektrisk med Volvo, siger Roger Alm, der er President Volvo Trucks.


Volvo Trucks vil bygge tre forskellige elektriske modeller af Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX på på fabrikken i Gent. De batteri-elektriske lastbiler kan køre med en totalvægt på 44 tons og kan tilpasses til en lang række transportbehov.


Fabrikken i Gent er den største af Volvo Truck's produktionssteder med en årlig kapacitet på omkring 45.000 lastbiler. De elektriske lastbiler er samlet på samme platform og linje som de diesel- og gasdrevne lastbiler i et produktionsset-up, der giver fabrikken en høj fleksibilitet, når det kommer til at håndtere forskellige varianter og krav. Batteripakkerne kommer fra den nyligt åbnede batterisamlingsfabrik i Gent, der ligger ved siden af produktionslinjen.


Fransk fabriksanlæg var først ude med el-lastbiler
Gent er den fjerde Volvo Trucks-fabrik, der producerer elektriske batterilastbiler. Først ude var Blainville i Frankrig, hvor Volvo begyndte at bygge elektriske lastbiler til renovation og bydistribution i 2019. Et år senere startede fabrikken i New River Valley, USA, serieproduktion af VNR Electric, designet til regional transport. Sidste år åbnede Volvo Trucks serieproduktionenen af den tungeste serie på Tuve-fabrikken i Sverige.


Indtil videre har Volvo Trucks modtaget ordrer, herunder hensigtserklæringer om at købe, på omkring 6.000 elektriske lastbiler i 42 lande på seks kontinenter.


- For bare få år siden troede mange, at det var umuligt at elektrificere tung lastbiltransport. Men vi besluttede tidligt, at elektrificering er vores vigtigste vej til nul-emissioner. Nu kan vi tilbyde et brancheførende udvalg af specialbyggede elektriske lastbiler i kommerciel drift over hele verden, siger Roger Alm, der fortsætter:


- Men for at det store elektriske skift kan ske, er regeringerne nødt til at handle nu og tilbyde incitamentsprogrammer for dem, der investerer i den nye teknologi, øger kapaciteten i elnettet og også indfører CO2-afgifter for at gøre bæredygtig transport mere konkurrencedygtig.
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tip-kærre er bygget til transport af asfalt
- Dæktryks-app er blevet integreret med lastbil-app
- Varebil vinder priser
- Batteri-elektrisk varebil fra Frankrig kører også ind blandt lastbilerne
- Serieproduktion af tunge elektriske lastbiler går i gang i Frankrig
- Dæktryksovervågningssystemer bliver obligatoriske fra juli næste år
- Volvo FH Electric er Årets Lastbil i Europa 2024
- Vognmand i Faxe har fået en fiks og færdig forvogn med fire aksler og 750 heste
- Grevevirksomhed dækker sig ind med nyt vogntog som dækhotel
- Vognmand nær ved Næstved når ud til kunderne med nyt syv-akslet vogntog
- Fransk varebil kommer i ny elektrisk udgave
- 20 DAF'er var løsningen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst