Forsiden
      

Svensk producent af elektriske lastbiler har begæret sig selv konkurs

Fredag 20. oktober 2023 kl: 11:32
Af: Redaktionen

Svensk producent af elektriske lastbiler har begæret sig selv konkurs
Volta Trucks' webside i dagene efter konkursen. Billedet er fra fredag 20. oktober.

Bestyrelsen for Volta Trucks AB besluttede først på ugen at begære selskabet konkurs. Volta Trucks AB, der blev etableret i 2019, havde fået sat gang i produktionen af sine batterielektriske lastbiler hos en producent i Østrig og stod for at skulle levere et større antal lastbiler til forskellige transportkoncerner i Europa. En af årsagerne til konkursen er økonomiske vanskeligheder hos en amerikansk batteri-producent

Den amerikanske batteriproducent, Proterra Inc., meddelte i august, at den var i økonomiske problemer og var gået i gang med en refinancieringsplan. De økonomiske problemer hos Proterra Inc. påvirkede blandt andet Volta Trucks AB, hvor det svenske investeringsselskab, Bygmester Anders J Ahlström Holding AB, var en af investorene.


Investeringsselskabet ejede ved udgangen af juni direkte og indirekte omkring 10 procent af aktierne i Volta Trucks AB, som havde en anskaffelsesværdi på 212 millioner svenske kroner, og som blev vurderet til 440 millioner svenske kroner 30. juni. Ifølge selskabet er værdien i dag vurderet til nul svenske kroner. 


I løbet af tredje kvartal i år investerede det svenske selskab omkring 4 millioner euro i et sikret lån til Volta Trucks, hvis værdi i øjeblikket er svær at vurdere.


- Nyheden i starten af ​​august i år om, at virksomhedens batterileverandør gik ind i et amerikansk  Chapter 11-forløb, skete på det absolut værste tidspunkt, hvor produktionen skulle opskaleres, og produktet blev leveret til ventende kunder. Det har efterhånden ført til øget usikkerhed hos forskellige interessenter og i sidste ende, trods stor indsats, umuliggjort en finansiering, siger Tomas Bergström, der er administrerende direktør i Bygmester Anders J Ahlström Holding AB.


- Det er trist, ikke mindst for stifterne, medarbejderne og for alle leverandører og kunder, der har vist en passioneret interesse for Volta Trucks. For alle investorer er det en stor skuffelse, siger Tomas Bergström videre.


Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvad der videre sker med de aftaler om levering af lastbiler, som Volta Trucks har indgået.

Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastvognscenter på Avedøre Holme kører ind under en større lastvognsvirksomhed
- Maskinstation fik to nye fire-akslet tip-trailer i god tid inden snevejret
- Vognmand i Tjele satte kryds ved sikkerhed og komfort
- Den fjerde af fire er leveret til vognmand i Skive
- Renovationsbil med tre aksler har gearkasse med automatiseret gearskifte
- Fransk dækproducent har 100 års erfaring med regummiering
- Tip-kærre er bygget til transport af asfalt
- Dæktryks-app er blevet integreret med lastbil-app
- Varebil vinder priser
- Batteri-elektrisk varebil fra Frankrig kører også ind blandt lastbilerne
- Serieproduktion af tunge elektriske lastbiler går i gang i Frankrig
- Dæktryksovervågningssystemer bliver obligatoriske fra juli næste år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst