Nedlukket lastbilproduktion præger registreringstallene

Torsdag 7. maj 2020 kl: 12:48
Share  


Af: Jesper Christensen

Nedlukket lastbilproduktion præger registreringstallene

I løbet af april blev der nyregistreret 331 lastbiler over 3,5 tons totalvægt. Det er en tilbagegang på 25,1 procent i forhold til april sidste år. Faldet skyldes i vid udstrækning, at lastbilproducenterne har haft lukket ned for deres produktion. Set over årets første fire måneder er antallet af nyregistrerede lastbiler gået tilbage med 16,6 procent fra 1.744 i januar-april sidste år til 1.454 i januar-april i år

I forbindelse med april-tallene for nyregistrerede lastbiler peger man hos De Danske Bilimportører på, at antallet af nye ordre i øjeblikket ligger  væsentligt lavere end de seneste år. Hos organisationen vurderer man faldet til at være lidt mere end 50 procent, men man ser positive tendenser. 
De Danske Bilimportører vurderer, at man vil se en stigende interesse, men fortsat lave tal for leverancer på det danske marked - blandt andet fordi lastbilproducenterne har haft lukket ned for produktionen på grund af corona-situationen.


- Vi ser et fald i nye kontrakter, da der i den seneste periode har været lavere aktivitet, og samtidig vælger flere at forlænge deres eksisterende kontrakter, frem for nyanskaffelse, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør for De Danske Bilimportører.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.