Det ser ud som om, at du er placeret i .

Gå til dit Scania-marked for mere information.

Udforsk Scania Super 

Man siger, at ingen med sikkerhed kan sige, hvad fremtiden vil bringe, men vi er helt overbeviste om, at fremtiden er lys med Scania Super. Bliv klogere på Scania Super på denne side, og bliv taget igennem alle vores tanker bag Super - alt fra den tekniske viden til, hvad kunderne siger og de bæredygtige fordele. Se gerne nedenstående video fra CEO og direktør Christian Levin, der beskriver og introducerer Scania Super. 

 

Fremtiden har aldrig set bedre ud. Fremtiden er Super!

"VI KUNNE IKKE TRO TALLENE"

Med sin utrolige brændstofeffektivitet og overlegne køreegenskaber kan den nye 13-liters Scania 560 S, der er testet af Herbert Ulfhielm Fjärrtransport, være svaret på hårdt pressede vognmænds bønner.

 

Den nye 13-liters Scania 560 S, imponerer med sit lave brændstofforbrug og imødegår vognmænds behov. Chauffør Jerry Olofsson og medejer Lars Åström har oplevet betydelige brændstofbesparelser på op til seks liter pr. 100 kilometer sammenlignet med deres tidligere lastbil. Jerry, med 23 års erfaring som chauffør, noterer forbløffende lave tal på omkring 33 liter pr. 100 km, selv med tunge læs. Lars vurderer, at en udskiftning af deres fem-lastbilflåde med den nye model kunne resultere i en betydelig fordel for virksomhedens rentabilitet i en konkurrencepræget branche.

 

Dette er scania super

Super 13-liter motor

Den nye Scania Super indeholder den mest avancerede forbrændingsmotor, vi nogensinde har bygget. 

Opticruise gearkasse

Ydeevne på et nyt niveau! Markedets bedste motorydelse kræver en yderst effektiv gearkasse.

R756 bagtøj bagaksel

Scania introducerer et hurtigere, enkeltreduceret R756-bagtøj med et bredere udvalg af gearinger

Ny modular Chassis

Det mest alsidige og robuste chassis til at supplere drivlinens forbedrede robusthed og effektivitet.

Super 13 liters motor

Output Drejningsmoment Brændstof Emissionsteknologi Motor PTO
560 Hp 2800 Nm Diesel/HVO Twin SCR Op til 1.000 Nm
500 Hp 2.650 Nm Diesel / HVO / Biodiesel Twin SCR Op til 1.000 Nm
460 Hp 2.500 Nm Diesel / HVO / Biodiesel Twin SCR Op til 1.000 Nm
420 Hp 2.300 Nm Diesel/HVO Twin SCR Op til 1.000 Nm

Output Drejningsmoment Brændstof Emissionsteknologi Motor PTO
560 Hp 2800 Nm Diesel/HVO Twin SCR Op til 1.000 Nm
500 Hp 2.650 Nm Diesel / HVO / Biodiesel Twin SCR Op til 1.000 Nm
460 Hp 2.500 Nm Diesel / HVO / Biodiesel Twin SCR Op til 1.000 Nm
420 Hp 2.300 Nm Diesel/HVO Twin SCR Op til 1.000 Nm

Output Drejningsmoment Brændstof Emissionsteknologi Motor PTO
500 Hp 2.650 Nm Diesel / HVO / Biodiesel Twin SCR Op til 1.000 Nm
460 Hp 2.500 Nm Diesel / HVO / Biodiesel Twin SCR Op til 1.000 Nm
420 Hp 2.300 Nm Diesel/HVO Twin SCR Op til 1.000 Nm

Output Drejningsmoment Brændstof Emissionsteknologi Motor PTO
560 Hp 2.800 Nm Diesel/HVO Twin SCR Op til 1.000 Nm
500 Hp 2.650 Nm Diesel / HVO / Biodiesel Twin SCR Op til 1.000 Nm
460 Hp 2.500 Nm Diesel / HVO / Biodiesel Twin SCR Op til 1.000 Nm
420 Hp 2.300 Nm Diesel/HVO Twin SCR Op til 1.000 Nm

8% brændstofbesparelser

"Det er ikke for sjov"

Det er ikke for sjovt, når vi hos Scania siger, at der er 8% at hente på brændstofbesparelser. Det er denne super-demo, som førte til en super-ordre et godt eksempel på. 

Dette blev bevist ved en demo udført af vognmandsforretningen Poul Møller ApS i Ebberup ved Hvalsø. De er  er en velvoksen spiller på det sjællandske og danske transport-marked med ca. 100 lastbiler med tilhørende påhængskøretøjer af mange forskellige typer.

Med høje ambitioner inden for de bedste miljø- og driftsegenskaber, kræver det løbende udskiftning og opgradering til den nyeste teknologi. Det er den seneste investering i et antal helt nye Scania 560 R sættevognstrækkere med navnet Super et godt eksempel på.

 

Vi har sat vores store erfaring på prøve for at presse forbrændingsmotorens effektivitet til sine grænser. Resultatet er vores største ingeniørpræstation til dato. Resultatet er Super.

 

Med den nye Scania Super 13-liters motor som sit midtpunkt og matchet af verdensledende forbedringer inden for gearkasser, bagtøjer og chassiser, er de nye drivliner udviklet til at levere en brændstofbesparelse på 8 %. Som et resultat er den nye drivline ikke kun designet til at levere forbedret rentabilitet, den er også klar til at opfylde de hårdeste emissionsstandarder verden over. 

 

Ud over den overlegne brændstofeffektivitet tilbyder den nye drivline forbedret robusthed, uovertruffen uptime og hele 30 % længere levetid på komponenterne. Sammen med Super-motorens forhøjede motorydelse på op til 560 hk vil den nye drivline yderligere bidrage som lastbilbranchens mest pålidelige partner til at klare transportudfordringerne på vejen frem.

Performance

Scanias Mest effektive drivline

Scanias banebrydende drivlinje kombinerer nøglekomponenter som Super 13-liters motoren, Opticruise gearkassen og R756 enkeltreduceret bagtøj.

Det nye, modulære chassis øger effektiviteten i opbygningsprocessen og optimerer belastningen. Motoren, hjertet i drivlinjen, imponerer med en brændstofeffektivitet, der er brancheførende, og den er designet med betydelige forbedringer i forbrænding, virkningsgrad, smøring, køling og turboeffektivitet. Robustheden sikrer øget driftstid og forlænget levetid på op til 30%. En bemærkelsesværdig virkningsgrad på 50% sætter nye standarder og repræsenterer Scanias dedikation til bæredygtige transportsystemer.

Lave omdrejninger, høj effektivitet

Siden 1976 har Scania prioriteret at levere maksimalt drejningsmoment ved lavere motoromdrejninger for en jævnere kørsel, færre gearskift og bedre brændstoføkonomi.

 

Den nye Super-drivline tager denne designfilosofi et skridt videre. Super-motoren, Opticruise gearkasserne (G25 og G33) samt det enkeltreducerede R756-bagtøj samarbejder om at sænke motorens omdrejningstal ved motorvejshastighed, hvilket sætter nye standarder for brændstofeffektivitet. Scania Opticruise forbliver det foretrukne valg for bæredygtig transport med dens intelligent gearkassesystem. R756-bagtøjet, med et bredt udvalg af gearinger, bidrager også til exceptionel brændstofeffektivitet, styrket teknisk robusthed og alsidighed på forskellige kørselsområder.

Modulopbygget chassis

Scania styrker Super-drivlinen med det mest alsidige og robuste chassis til dato. Det modulopbyggede chassis, baseret på Scanias unikke modulsystem, giver mulighed for skræddersyet specifikation og opbygning af lastbilen, hvilket forbedrer opbygningsprocessen, vægtfordelingen og nyttelastpotentialet markant.

 

En ny serie D-formede brændstoftanke i aluminium, spændende fra 165 til 910 liter, introduceres for at optimere brændstofeffektiviteten. Disse tanke, kombineret med Scania Super 13-liters motorerne, er udstyret med en brændstofoptimeringsenhed, hvilket øger den anvendelige brændstofmængde og forlænger rækkevidden. Samtidig forbedres AdBlue-systemet med sidemonterede SCR-tanke og nye 123- og 150-liters AdBlue-tanke, der opretholder det optimale volumenforhold 1:1 mellem brændstof- og AdBlue-kapacitet.

Vi tør stille spørgsmålene

Scania har sat som ambition og mål at i 2030 vil 50% af det komplette salg af lastbiler være rettet mod elektriske biler. Dvs. at der stadig vil være 50% af salget, som er forbrændingsmotorer. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer os, at vi kan levere forbrændingsmotorer med så lavt CO2 og brændstofforbrug som muligt. 

 

For hver liter diesel der bliver forbrændt, bliver der produceret 2,7 kg. CO2. Dvs. på en tur på 500 km, kan der spares i alt 36,45 kg. CO2. 

  1. Den største og helt klare fordel ved Super, er den opnåelige brændstofbesparelse på mindst 8% 
  2. Øget effekt på motorkraftudtag. Flere opbygninger kan drives af kraftudtag også under kørsel. 
  3. CRB bremse - forstærket motorbremse på Super. Denne er mere effektiv, og muliggør at man for de fleste applikationers vedkommende ikke føler et behov for retarder ved kørsel i DK. 
  4. Automatisk cruise kontrol. 
  5. Fast turbo geometri. 
  6. Konstant videreudvikling af Super. 

Vi kan ikke garantere, at der altid bliver sparet 8% i brændstofbesparelse. Der er en række faktorer, som spiller ind som du skal være opmærksom på for at opnå denne besparelse: 

  1. Vi kan ikke styre, hvordan bilen bliver kørt eller måden hvorpå den bliver kørt. Det er vigtigt for chaufføren at være opmærksom på kørselen for at opnå den største besparelse. Kontakt vores Driver Training for mere info. 
  2. Vind og vejrforhold. Vejrforholdene kan også spille en betydningsfuld rolle. 

Download vores brochure og bliv klogere på Scania Super

Scania Super

Scania Super giver en uovertruffen driftseffektivitet, sikrer fremtiden for transportopgaver mange år frem ved hjælp af 8% brændstofbesparelser, større nyttelast og højere oppetid end nogensinde før.